Олімпіада в Пекіні: результати 2-го ігрового дня

Читать на русском
Автор
883
Олімпійські ігри у Пекіні
Олімпійські ігри у Пекіні. Фото facebook.com/olympicua

Українці не змогли нав’язати боротьбу за медалі.

У неділю, 6 лютого, на Олімпійських іграх у Пекіні, де пролунав гучний скандал, пов’язаний з українськими фігуристами, відбувся другий ігровий день, у рамках якого атлети зі всього світу розіграли 6 комплектів нагород.

"Телеграф" вів текстову трансляцію змагального дня.

ОЛІМПІАДА-2022: МЕДАЛЬНИЙ ЗАЛІК

Результати змагань на Олімпійських іграх у Пекіні 6 лютого

Медальні змагання:

Змагання з гірських лиж були перенесені.

Новозеландська сноубордистка Зої Садовські-Сіннотт виборола золоту медаль у слоупстайлі, "срібло" у Джулії Маріно з США, а "бронза" у Тесс Коади з Австралії.

Представник Олімпійського комітету Росії Олександр Большунов виграв "золото" у скіатлоні. Друге місце зайняв його співвітчизник Денис Спіцов. Трійку найкращих замкнув фін Ійво Нісканен.

Шведський ковзаняр Нільс ван дер Пул завоював "золото" на дистанції 5000 метрів. "Срібло" дісталося представнику Нідерландів Патріку Русту (6.09,31). Бронзова медаль у норвежця Халльгейра Енгебротен (+0,57).

У змаганнях зі стрибків з трампліна HS-106 перемогу здобув японець Рьою Кобаясі, другий результат показав австрієць Мануель Феттнер, а третє місце у поляка Давида Кубацького.

Австралійка Джакара Ентоні виграла "золото" у могулі (фрістайл), американка Джелін Кауф стала другою, а представниця ОКР Анастасія Смірнова здобула "бронзу".

Німець Йоханнес Людвіг став олімпійським чемпіоном у санному спорті. "Срібло" здобув австрієць Вольфганг Кіндль, а "бронзу" — італієць Домінік Фішналлер.

Українці на Олімпіаді в Пекіна:

Анастасія Шаботова посіла 7-е місце у короткій програмі на командних змаганнях з фігурного катання.

Лижники Руслан Перехода та Олексій Красовський не зуміли фінішувати у скіатлоні (15км + 15км).

На першому тренуванні українці Ігор Стахів та Андрій Лисецький показали 14-й результат у санному спорті.

Українець Євген Марусяк не виступить у фіналі зі стрибків із трампліна.

Антон Дукач посів 22-е місце, а Андрій Мандзій – 27-е у змаганнях саночників. До фіналу українці не потрапили.

Нагадаємо, 5 лютого українці не зуміли навіть наблизитися до подіуму, а у біатлоні "Жовто-сині" провалили змішану естафету. Емоційним виявився фініш української лижниці у скіатлоні. Спортсменка завершувала гонку в крові. До речі, норвежці виграли дві золоті медалі та лідирують у загальному заліку.