Проігнорував слова Зеленського: Бах назвав війну в Україні конфліктом і чекає росіян на Олімпіаді

Читать на русском
Автор
4027
Томас Бах
Томас Бах. Фото spiegel.de

Глава МОК не боїться бойкоту Україною Олімпійських ігор

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах знову висловився за повернення російських спортсменів у світовий спорт. І це після того, як Зеленський запросив його до Бахмута, щоб подивитися на звірства окупантів.

"Відсторонення спортсменів на підставі їхнього паспорта не відповідає цінностям і місії Олімпійської хартії. Можливо, російські та білоруські спортсмени могли б змагатися під нейтральним прапором на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі", — заявив Бах в інтерв’ю Spiegel.

Чиновник також відповів на запитання щодо можливого бойкоту Україною Олімпіади у разі допуску росіян. Про це заявив голова НОК Вадим Гутцайт.

"Бойкот України також не відповідає нашій місії. Ми знаємо точку зору України, яка хоче ізолювати росію не лише як державу, а й хоче повністю ізолювати всіх росіян. Окремі спортсмени не повинні піддаватися дискримінації шляхом виключення, навіть якщо країни перебувають у конфліктному стані", — підсумував Бах.

Нагадаємо, після слів Баха, Олімпійська рада Азії запропонувала росії та білорусам брати участь в Азіатських іграх 2023 року.