На війні я втратив товариша: український біатлоніст просить надати його другу звання Герой України

Читать на русском
Автор
1334
Підручний та його друг
Підручний та його друг. Фото Колаж "Телеграфу"

Дмитро Підручний сказав, кому присвятив медаль Кубку IBU

Капітан збірної України з біатлону Дмитро Підручний виграв бронзову медаль на Кубку IBU у спринтерських перегонах. Свою нагороду біатлоніст присвятив другові, який загинув.

"На війні я втратив товариша. Останнім часом я багато з ним спілкувався, ми підтримували один одного, але, на жаль, сьогодні я не отримав від нього повідомлення…

Я хотів би присвятити цю медаль моєму товаришу Едуарду, котрий кілька тижнів тому загинув, захищаючи Україну. Якби не такі хлопці, як він, сьогодні ми не могли б представляти Україну на міжнародній арені та прославляти її. Ми робимо все можливе, щоб про нашу країну чули і не забували, щоб наш прапор піднімався на найвищому щаблі п’єдесталу.

Я буду вдячний кожному українському вболівальнику, який підтримає петицію на присвоєння звання Героя України моєму товаришу Пінчуку Едуарду Івановичу (посмертно)", — написав Підручний на своїй сторінці в Instagtam.

Раніше ми писали, що Анастасія Меркушина стала чемпіонкою Європи з біатлону.

До речі, дворазова олімпійська чемпіонка з біатлону Ольга Зайцева, говорячи про можливий допуск росіян до міжнародних змагань, заявила про підтримку так званої "спецоперації" та кривавого диктатора володимира путіна.