"Ліверпуль" — "Реал": хроніка матчу Ліги чемпіонів

Читать на русском
Автор
1481
Дарвін Нуньєс забив "Реалу"
Дарвін Нуньєс забив "Реалу". Фото twitter.com/LFC

"Ліверпуль" був битий у Лізі чемпіонів

У Європі продовжуються матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. У вівторок, 21 лютого, на стадіоні "Енфілд" відбулася зустріч команд, які ми звикли бачити у фіналі турніру.

Поєдинок "Ліверпуль" — "Реал" завершився грандіозним камбеком гостей із рахунком 2:5. "Телеграф" вів текстову онлайн-трансляцію цієї гри.

"Ліверпуль" — "Реал" — 2:5

Статистика матчу Ліверпуль - Реал
Статистика матчу Ліверпуль - Реал

Матч закінчено!

3 хвилини додано до матчу.

87 хв. "Ліверпуль" намагається атакувати, але гості нічого не дають створити Червоним.

67 хв. Гол! Бензема робить дубль — блискуча командна робота "Реала".

55 хв. Гол! Бензема забиває! Карім "прошив" ворота господарів завдяки рикошету від захисника.

47 хв. Гол! Мілітао забиває! Модріч навісив зі стандарту, а бразилець головою замкнув передачу партнера.

Розпочався другий тайм.

Статистика першого тайму
Статистика першого тайму

Перший тайм закінчено! Перерва.

45+1 хв. Робертсон рятує Червоних, вибивши м'яч із-під ніг форварда в останній момент.

45 хв. Салах пробив зі штрафного прямо в Куртуа.

36 хв. Гол! Вінісіус робить дубль! Алісон невдало вибив м'яч, який рикошетом від форварда "Реала" залетів у ворота.

31 хв. Вальверде пальнув повз з метрів 16-и.

31 хв. Алісон впорався з потужним пострілом Вінісіуса.

21 хв. Гол! Вінісіус скорочує відставання у рахунку! Бразильцеві вдався відмінний удар з меж штрафного майданчика.

14 хв. Гол! Салах забиває! Куртуа помилився у простій ситуації та просто подарував гол єгиптянину.

12 хв. Родріго пробив з лінії штрафного майданчика — удар блоковано. Атака-відповідь від Червоних — Салах з меж штрафного завдав удару повз ворота.

4 хв. Гол! Дарвін Нуньєс забиває! Салах розрізав оборону гостей, а уругваєць елегантно п'ятою пробив у дотик точно в ціль!

2 хв. Неймовірний пресинг від гравців Червоних, іспанцям не позаздриш.

Матч розпочався!

Перед початком зустрічі команди хвилиною мовчання вшанували пам'ять Аманісіо Амаро. Почесний президент "Реала" пішов із життя у віці 83 років.

А ось і "Ліверпуль"
"Реал" під гул трибун розпочав розминку

Наставник господарів Юрген Клопп у гарному настрої перед матчем.

Головний тренер мадридців Карло Анчелотті знає, як перемагати Червоних. Чи зможе сьогодні "Реал" вирішити всі питання з виходом до чвертьфіналу?

Карло Анчелотті
Карло Анчелотті

Стартові склади:

"Ліверпуль": Аліссон, Александер-Арнольд, Гомез, Ван Дейк, Робертсон, Гендерсон, Фабіньо, Байчетич, Салах, Нуньєс, Ґакпо

"Реал": Куртуа, Карвахаль, Мілітао, Рюдіґер, Алаба, Модрич, Камавінґа, Вальверде, Родріго, Бензема, Вінісіус

Шлях у плей-офф

"Ліверпуль" вийшов у плей-офф після того, як посів друге місце у групі. За додатковими показниками англійський клуб поступився "Наполі".

"Реал" став переможцем групи, в якій грав донецький "Шахтар".

Історія зустрічей

Команди грали зовсім недавно — 28 травня на "Стад-де-Франс" у фіналі минулої Ліги чемпіонів. Єдиний гол Вінісіуса Жуніора на 59-й хвилині приніс "Реалу" 14-й тріумф у Кубку європейських чемпіонів/Лізі чемпіонів і при цьому іспанці вдруге здолали у вирішальному матчі "Ліверпуль".

Перед цим клуби також зустрічалися у фіналі — 26 травня 2018 року на київському НСК "Олімпійський". Тоді "Реал" Зінедіна Зідана переміг 3:1 і став першим клубом, який двічі завоював трофей три рази поспіль. Біля керма "Ліверпуля", як і зараз, стояв Юрген Клопп. Карім Бензема забив на 51-й хвилині, але всього через чотири хвилини Садьо Мане відновив рівність. Перемогу "Реалу" приніс дубль Гарета Бейла, який вийшов на заміну (64-а і 83-а хвилини). Валлієць особливо запам’ятався приголомшливим голом ударом у падінні через себе.

Продовжуючи тему фіналів, зазначимо, що 1981 року "Ліверпуль" обіграв "Реал" з рахунком 1:0. Єдиний гол у ворота команди Вуядіна Бошкова на паризькому "Парк-де-Пренсі" за дев’ять хвилин до кінця забив Алан Кеннеді.

У сезоні 2020/21 "Ліверпуль" та "Реал" зустрілися у чвертьфіналі. "Реал" виграв удома 3:1, після чого команди зіграли по нулях на "Енфілді". На "Сантьяго Бернабеу" у мадридців відзначилися Вінісіус Жуніор (27, 65) та Марко Асенсіо. Єдиний м’яч "Ліверпуля" забив Мохамед Салах (51).

До цього команди потрапили до однієї групи у Лізі чемпіонів-2014/15. "Реал" здобув дві перемоги, а Бензема забив три м’ячі: два в Ліверпулі, де мадридці виграли 3:0, і єдиний в Іспанії через два тижні.

"Ліверпуль" розгромив "Реал" із загальним рахунком 5:0 у 1/8 фіналу в сезоні 2008/09. У першому матчі в Іспанії команда Рафаеля Бенітеса здобула мінімальну перемогу, а на своєму полі забила чотири м’ячі без відповіді і завдала "Реалу" найбільшої поразки в Лізі чемпіонів.

Загалом "Реал" та "Ліверпуль" провели дев’ять матчів (усі у Кубку чемпіонів/Лізі чемпіонів). У мадридців – п’ять перемог, у мерсисайдців – три. Різниця забитих та пропущених м’ячів — 11:8 на користь "Реала", пише УЄФА.

Хто фаворит

У букмекерських конторах фаворит цього матчу – англійський клуб. Котирування компанії Парі-Матч: перемога "Ліверпуля" — 2,35, нічия — 3,60, перемога "Реала" — 3,00.

Коефіцієнт на прохід: "Ліверпуль" — 2.15, "Реал" — 1.75.

Де дивитись

Ексклюзивними трансляторами Ліги чемпіонів на території України є компанії Megogo та Volia TV.