Курйоз року: унікальний гол зі штрафного потрапив на відео

Читать на русском
Автор
3576
Ромі Лейхтер забила незвичайний гол зі стандарту
Ромі Лейхтер забила незвичайний гол зі стандарту. Фото Screenshot

Цікавий момент стався у жіночому футболі

У матчі жіночого чемпіонату Нідерландів з футболу глядачі стали свідками неймовірного взяття воріт зі штрафного удару. Нещодавно українська футболістка забила гол із центру поля

У поєдинку жіночих команд "Ексельсіора" та "Аякса" (1:3) головною зіркою вечора стала нападниця гостей Ромі Лейхтер, яка оформила хет-трик, а також забила космічний гол прямим ударом зі штрафного. Про це повідомляє "Телеграф".

За рахунку 1:2, на 6-й компенсованій хвилині гри Ромі зі стандарту встановила остаточний рахунок у зустрічі. Футболістка з метрів 20 пальнула прямо в перекладину, після чого м’яч полетів високо вгору. Воротарка господарів Іка Потхоф, схоже, подумала, що м’яч опуститься за лицьову лінію, а тому вирішила ввести в гру другий м’яч для виконання удару від воріт. Круглий саме знаходився на сітці воріт. Однак голкіперка помилилася, і м’яч після удару Ромі від газону залетів у ворота.

Зазначимо, у правилах ФІФА є пункт про зупинення гри, коли на полі знаходиться більше одного м’яча, проте це не стосується ситуацій, коли м’яч летить у ворота і втручання не перешкоджає команді, що обороняється, грати в м’яч. Тут перешкоду створила сторона оборони, а тому гол зараховано справедливо.

Раніше повідомлялося, що іспанська футболістка Лая Кодіна забила гол у свої ворота з відстані 50 метрів на чемпіонаті світу-2023. До речі, іспанки виграли турнір, а на нагородженні стався скандал.