"У мене вкрали мрію": судді викинули українку з фіналу, влаштувавши "треш" на чемпіонаті світу

Читать на русском
Автор
Анжеліка Терлюга на чемпіонаті світу
Анжеліка Терлюга на чемпіонаті світу. Фото instagram.com/anzhelika_terliuga

У світі карате стався великий скандал, жертвою якого стала українська спортсменка

Українська каратистка Анжеліка Терлюга висловилася після того, як її змусили провести повторну дуель у півфіналі чемпіонату світу з карате у Будапешті. До речі, Анжеліка завершила минулий сезон Прем’єр-ліги Всесвітньої федерації карате (WKF) на першому місці у своїй ваговій категорії.

Відповідну заяву Терлюга опублікувала на своїй сторінці в Instagram. Анжеліка вважає, що організатори обійшлися з нею несправедливо.

Українка у півфіналі перемогла представницю Болгарії Івет Горанову (14-11), проте болгари подали протест через проблеми з таймером (у середині поєдинку годинник зупинився на 7 секунд). У результаті організатори вирішили провести повторний бій, починаючи з часу, коли почалися проблеми з годинником. У результаті дуель почалася з рахунком 5:4 на користь Івет, представниця Болгарії всіляко уникала контактного бою, довівши поєдинок до перемоги (6:4). У результаті українка вийшла тільки у малий фінал за "бронзу".

"Я ніколи не пробачу за цей день. Це був не спорт. Це просто несправедливість. А тепер мені хтось говоритиме: йди і зберися на свій бронзовий фінал? І я просто ненавиджу цей спорт.

А тепер не треба думати, чому карате більше неолімпійський вид спорту. Де ще може статися така ситуація? Вони просто знайшли якусь помилку з таймером і змусили мене йти і знову битися, і почали з рахунку, де я програю. Ви навіть не зробили нового бою.

Я сьогодні нікого не підвела. Я чесно виграла і маю бути у фіналі. У мене вкрали мою мрію. Серце болить, руки тремтять, коли пишу всі ці слова, мені хочеться кричати від болю, і я не знаю, що робити далі", – написала Терлюга.

Додамо, що "бронзові" поєдинки відбудуться 28 жовтня.

Раніше повідомлялося, що чоловіча збірна України з карате здобула золоту медаль у командних змаганнях з куміту на чемпіонаті Європи у Гвадалахарі (Іспанія). Нагадаємо, Терлюга захистила титул чемпіонки Європи 2023 року.