Легенда хокею знову зажадав від НХЛ мільярдів для України

Читать на русском
Автор
Домінік Гашек відвідав Україну під час війни
Домінік Гашек відвідав Україну під час війни. Фото fhu.com.ua

Спортсмен публічно підтримав Україну після початку великої війни

Легендарний чеський хокеїст, олімпійський чемпіон та дворазовий володар Кубка Стенлі Домінік Гашек пояснив росіянам, чому НХЛ має виплатити Україні компенсацію у розмірі 2-4 млрд доларів.

Відповідну заяву Домініка наводить російське видання "СЕ". Гашек вважає, що північноамериканська хокейна ліга НХЛ рекламує війну в Україні, співпрацюючи з хокеїстами, які не засуджували повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

— Ви говорили, що "НХЛ зобов’язана платити Україні по два-чотири мільярди доларів за кожен рік гри Овечкіна та інших росіян". Ви це серйозно? Чи справді так вважаєте?

— Так. Дозволяючи грати громадянам росії, які не засудили дії рф в Україні, НХЛ робить величезну рекламу війни. З вини НХЛ гинуть українські та російські солдати. А російські хокеїсти разом із НХЛ беруть участь у цьому. Враховуючи доходи НХЛ, я вважаю адекватною для України суму у два-чотири мільярди доларів за сезон. На жаль, це не поверне втрачені українські та російські життя.

Нагадаємо, Гашек активно виступає проти "російського миру". Нещодавно він відвідав Україну, де отримав нагороду "Друг України". Колишній спортсмен закликав захисників України гнати з країни російське л*йно. Крім того, хокеїст закликав НХЛ виділити нашій країні мільярди доларів, адже найкраща хокейна ліга світу продовжує співпрацювати з російськими хокеїстами, які відкрито підтримують президента рф володимира путіна. Через це Гашека образили в росії.