Все заради перемоги путіна: в рф вигадали новий вид спорту

Читать на русском
Автор
володимир путін
володимир путін. Фото kremlin.ru

У росії роблять зі спорту цирк

Через відсутність конкуренції на Іграх БРІКС президент Всеросійської федерації плавання Володимир Сальніков пропонує проводити змагання із гандикапом.

Відповідний коментар функціонера наводить "СЕ". Російський чиновник хоче, щоб спортсмени-аматори мали хоч якісь шанси із професіоналами. Для цього він пропонує, щоб плавці стартували у різний час (кращий – останнім).

Дуже радий, що в нашій країні у 2024 році відбудуться й Ігри дружби, і Ігри БРІКС наступного літа в Казані. Тут є цікаві нові формати, які можуть бути відпрацьовані на змаганнях.

Окремо про них говорити раніше не хочеться, але є ідеї, які дозволять змагатися взагалі будь-якому підготовленому або непідготовленому спортсмену. Це принцип гандикапу. Зараз я розробляю положення, яке буде представлено незабаром. Питання там лише щодо технічної частини.

Хочете секрет? Припустимо, ви пропливаєте 50 метрів за 50 секунд. Рилов (дворазовий олімпійський чемпіон) пропливе 50 метрів за 21,3 секунди. Ну зрозуміло, що у вас немає шансів проти нього… Але, якщо ми віднімемо з вашого результату його результат і ви стартуєте раніше з урахуванням цієї різниці, то переможе той, хто покаже свій найкращий результат стосовно заявкового", — заявив Сальников.

Мережа зі сміхом сприйняла цю ініціативу Сальникова. Користувачі жартують, що за певного гандикапу у всіх запливах переможе навіть 71-річний президент рф володимир путін.

Нагадаємо, на цей час МОК рекомендував спортивним федераціям допускати росіян та білорусів до участі у змаганнях у нейтральному статусі (без прапора та гімну). Рішення щодо Ігор у Парижі поки не прийнято. Через потенційний недопуск на Олімпіаду-2024 в росії проведуть альтернативні старти — Ігри БРІКС, Ігри Дружби, Спартакіади.