Футбольна збірна мало не загинула у повному складі

Читать на русском
Автор
1494
Борт із футболістами збірної Гамбії здійснив екстрену посадку
Борт із футболістами збірної Гамбії здійснив екстрену посадку. Фото Screenshot

Звичайний переліт мало не призвів до трагедії

Футболісти збірної Гамбії знепритомніли в літаку, коли летіли на Кубок африканських націй-2023. У транспортному засобі відмовила система подачі кисню до салону з пасажирами.

Про це повідомляє dailymail. За інформацією джерела, кілька гравців втратили свідомість і прокинулися лише після екстреного приземлення.

Крім того, на борту не працював кондиціонер. Поєднання спеки та нестачі кисню мало не призвело до трагедії. Команда та тренерський штаб Гамбії прямували з Банжула (Гамбія) у Кот-д’Івуар на турнір. Після посадки на рейс одразу кільком футболістам стало погано. Пілоти помітили проблему та здійснили аварійну посадку в Банжулі.

"Ми всі могли загинути. Всі швидко заснули, включаючи мене. Я бачив короткі сни про те, як пройшло моє життя.

За дев’ять хвилин пілот вирішив повернутися, бо в салоні не було подачі кисню. Деякі гравці прокинулися лише після приземлення.

Ми мало не отруїлися чадним газом. Через півгодини польоту ми всі були б мертві", – розповів у коментарі nieuwsblad головний тренер збірної Гамбії бельгієць Том Саїнтфіт.

КАН-2023 пройде у Кот-д’Івуарі з 13 січня по 11 лютого 2024 року.

Раніше повідомлялося, що "Реал" вибив "Атлетіко" (5:3) із Суперкубка Іспанії, а дружина українського воротаря Вершкових Андрія Луніна Анастасія опинилася в епіцентрі скандалу.