Що робити, якщо телефон перегрівається: "винуватці" і способи усунення проблеми

Читати російською
Автор

Користувачі часто звертають увагу на те, що їхні улюблені гаджети схильні до досить серйозного нагрівання

Якщо ви не випускаєте свій телефон з рук, і щохвилини заглядаєте в нього і не даєте "відпочити" — це згубно вплине на його роботу. Відомо що висока температура може призвести до непридатності акумулятора пристрою.

Винуватцями перегріву смартфона можуть бути екран, батарея чи процесор, пише tut-news. Кожен із них виділяє тепло, і це нормально. Однак коли гаджет нагрівається сильно і досить часто — це вже тривожний сигнал. Названо основні причини перегріву смартфона:

Пристрій використовується надто активно

Ігри, відеозйомки, програми – все це перевантажує процесор із відеоприскорювачем. Не варто цим перевантажувати пристрій. Також рекомендується відключити мережні та непотрібні навігаційні модулі.

Є недопрацьовані програми

Наприклад, у якомусь недавно встановленому додатку є помилка або неправильно оптимізований код, і через це процесор працює на повну потужність. Щоб розвантажити його, потрібно видалити всі непотрібні програми та додатки.

Пристрій гріється під час розмови

Передавач, що відповідає за зв’язок, працює безперервно — він постійно приймає і передає інформацію, що призводить до перегрівання телефону. Найкраще зводити до мінімуму час розмови.

Системні проблеми

Часто в операційній системі накопичуються залишкові файли з різним програмним сміттям, яке сприяє нагріванню. Рекомендується почистити апарат або все скинути до заводських установок.

Раніше "Телеграф" розповідав, що потрібно швидко зробити, якщо смартфон упав у воду та відключився. Слід бути обережнішим, інакше може статися замикання.