Qualcomm "переграв" MediaTek: названо найшвидші смартфони на Android за березень 2023 року

Читать на русском
Автор
5482
Визначено найшвидші дроїди
Визначено найшвидші дроїди

Гаджети від MediaTek навіть не увійшли до першої десятки рейтингу

Бенчмарк AnTuTu продовжує підбивати підсумки першого кварталу поточного року, і на додаток до визначення найпродуктивніших гаджетів під управлінням iOS вирішив порівняти характеристики для Android-смартфонів.

Рейтинг наводиться на сайті AnTuTu.

Оскільки процеси для "Андроїда" виробляють дві компанії — Qualcomm і MediaTek, то заочна "битва" розігралася між смартфонами, які працюють на їх процесорах.

І перше враження — поки що "битву" виграє Qualcomm, оскільки модель від MediaTek під назвою Dimensity 9200 навіть не потрапила до десятки лідерів.

На першому місці опинився смартфон Red Magic 8 Pro+ на базі.процесора Snapdragon 8 Gen 2 із середнім результатом 1 308 126 балів. Багато в чому це сталося завдяки активному вентилятору охолодження, який дав смартфону перевагу в продуктивності.

Vivo X90 Pro+ розташувався прямо за ним із середнім балом 1 298 560. Він може похвалитися 6,78-дюймовим екраном 2K E6 з частотою оновлення 120 Гц, пило-і вологозахищеністю за стандартом IP68, а також модулем Zeiss з модулем Zeiss.

Mi 13 Pro, який також працює на базі Snapdragon 8 Gen 2, посів третє місце із середнім балом 1 279 978. Він оснащений 6,73-дюймовим вигнутим екраном з підтримкою частоти оновлення 120 Гц. Модуль камер може похвалитися об’єктивами, налаштованими професійним виробником камер Leica.

У той же час експерти відзначають, що MediaTek збирається "завдати удару у відповідь", випустивши наприкінці року модель Dimensity 9200+, яка може виявитися реальним конкурентом телефонам на Snapdragon 8 Gen 2.

Раніше "Телеграф" розповідав про найкращі Android-смартфони за співвідношенням ціна-потужність.