Samsung перемагає Apple: названо ТОП-5 виробників смартфонів у світі

Читать на русском
Автор
4003
Смартфони
Смартфони

Незважаючи на часті знижки та промо-акції, попит у бюджетному сегменті залишається слабким через високу інфляцію

На відміну від бенчмарку AnTuTu, аналітична компанія Canalys вивчає не характеристики смартфонів, а обсяги їх продажів у світі, роблячи на основі цих даних висновки про популярність гаджетів того чи іншого виробника-продавця (вендора).

Згідно зі звітом компанії про стан ринку мобільних пристроїв у першому кварталі 2023-го, у світі більше року продовжується спад продажів мобільних гаджетів. За підсумками перших трьох місяців року загальні поставки смартфонів знизилися на 12%, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2022-го.

Водночас у п’ятірці найкращих вендорів відбулися зміни.

Samsung очолила ринок із часткою 22%, змістивши Apple на друге місце (21%). Остання утримувала лідерство в попередньому кварталі завдяки популярності серії iPhone 14. Зараз інтерес до таких моделей знизився.

На третьому рядку рейтингу розташувалася Xiaomi, зайнявши 11% ринку. Компанія активно поповнює флагманські та бюджетні лінійки телефонів. Очікується, що за рахунок нещодавнього релізу Xiaomi 13 Ultra виробник додатково зміцнить свої позиції. Замикають топ-5 брендів OPPO (10%) та vivo (8%). Вони продовжують розширювати свою присутність у Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

У той же час спад в індустрії, на думку аналітиків, знаходиться в рамках очікувань. Локальні макроекономічні проблеми заважають вендорам розвиватися та інвестувати у виробництво. І, незважаючи на часті знижки та промо-акції, попит у бюджетному сегменті залишається слабким через високу інфляцію.

Щоб зменшити обсяги інвентаризації, корпорації уповільнили темпи виробництва гаджетів. В результаті ефективність ланцюжка постачання запчастин знизилася. Проте відзначаються і позитивні тенденції щодо попиту певні смартфони.

За прогнозами Canalys, обсяги товару на складах можуть досягти прийнятного рівня до кінця другого кварталу 2023 року. Ще рано говорити про повне відновлення попиту у секторі. Але серед компаній назріває тренд на інновації та підвищення якості електроніки. Додатковими драйверами зростання можуть стати популяризація 5G та вдосконалення складних пристроїв.

Раніше "Телеграф" писав про те, що можна зробити самостійно, якщо iPhone почав повільно працювати.