Як водіям-початківцям не потрапити в дорожню яму: прості поради

Читать на русском
Автор
3410
Ями на дорогах дуже шкодять автомобілю
Ями на дорогах дуже шкодять автомобілю. Фото avtomir.ua

Прості правила збережуть ходову автомобіля та нерви водія

Для новачків за кермом їзда по бездоріжжю — це ще те випробування, а що говорити, коли навіть у місті доводиться зіштовхуватися з ямами та вибоїнами на дорогах, в яких з легкістю можна пошкодити колесо чи взагалі його залишити. Про заміну колеса, до речі, вже повідомлялося раніше.

Як передає "Автопортал", у таких випадках водіям-початківцям варто дотримуватися простих правил, які збережуть не тільки нерви, а й цілісність автомобіля.

Як уникнути потрапляння в яму на дорозі

  1. Дивіться на дорожні знаки — якщо бачите знак ремонту, то одразу знижуйте швидкість.
  2. Пригальмовуйте, якщо бачите калюжу — під час дощу ями на дорогах наповнюються так само як і невеликі нерівності, тому краще не ризикувати колесами, якщо дорога невідома. Важливий момент — знижуйте швидкість завчасно, коли між калюжею та автомобілем ще зберігається значна відстань.
  3. Відмовтеся від різкого натиску на гальма — у момент коли ви вже бачите перед собою яму і розумієте, що під'їхали надто близько, то не варто різко гальмувати, адже різка зупинка не знизить навантаження на машину, а наслідки можуть бути ще гірші.
  4. Зберігайте дистанцію — цього правила варто дотримуватися завжди, а не лише під час їзди по бездоріжжю. Безпечна відстань між автомобілями дозволяє уникнути більшості прикрих аварій, а якщо цього не дотримуватися — навряд чи водію-початківцю вдасться швидко і вчасно зманеврувати.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як підготувати автомобіль до тривалої поїздки та на що звернути увагу у першу чергу.