Електрокар Toyota за 10 тисяч доларів вже в Україні: ціна порадує, але є один вагомий нюанс

Читать на русском
Автор
56446
Унікальне водневе авто Toyota Mirai
Унікальне водневе авто Toyota Mirai. Фото toyota.eu

Новим це авто коштує 50 тисяч доларів

На продаж на вторинному ринку України виставили дуже цікавий автомобіль. Це Toyota Mirai з пробігом, яку продають майже за 10 з "хвостиком" тисяч.

І це автоматично робить його найдешевшим електричним автомобілем марки Toyota на теренах України. Mirai 1 покоління 2018 року випуску намагаються продати на auto.ria.com. З конвеєра таке авто вартує не менш ніж 50 тисяч доларів. "Телеграф" розповідає, чому вартість цієї моделі стрімко падає.

Чому така ціна?

Як бачимо в оголошенні, автівка має не дуже великий пробіг — 72 тис. км, і пригнана з США. В Україні на неї великого попиту і не може бути через одну-єдину причину: це водневий автомобіль, а в Україні немає АЗС, де можна заправити цю машину. Тому власнику Toyota Mirai нічого іншого не залишається, як пропонувати потенційним покупцям тест-драйв, оскільки в баку ще є водень, ну або ж чекати до нашої перемоги (коли в Україні побудують відповідні заправки). А потенційні покупці зараз можуть хіба що купити це авто для колекції.

Принцип роботи водневого автомобіля базується на використанні водню (H2) як джерела енергії для приводу електричного двигуна. Замість батареї або у поєднанні з нею використовується паливний елемент для живлення бортового електродвигуна. Так виробляється енергія і вода, які накопичуються та використовуються для руху коліс автомобіля.

Дивіться також огляд водневої Toyota Mirai на каналі "Україна в огні":

Перша заправка для водневих автомобілів мала з'явитися в Україні у 2022 році, але через повномасштабне вторгнення цього так і не сталося, адже під час війни немає охочих вливати в країну, яку бомблять, мільярдні інвестиції. Тому власники водневих авто, яких в Україні наразі є декілька, їздять заправлятися до Польщі.

Toyota Mirai 2018 першого покоління в Україні

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Україні змінилися ціни на пальне.