Виготовлять лише 6 штук: McLaren показав спецверсію легендарного спорткара (фото)

Читать на русском
Автор
McLaren 750 S3 -7-59 Theme Новина оновлена 17 листопада 2023, 06:41
McLaren 750 S3 -7-59 Theme. Фото https://www.supercars.net/

Кожен колір та елемент символізує минулі перемоги команди McLaren

В Indy 500, "24 годинах Ле-Ману" та Гран-прі Монако команда McLaren отримала потрійну перемогу. Відсвяткувати свій успіх в царині автоспорту виробник вирішив, випустивши спеціальну версію свого легендарного спорткара 750S.

Команда називає цей проєкт найцікавішим, який коли-небудь організовували у McLaren. Усього буде створено лише шість екземплярів. Усі вони матимуть особливе забарвлення з цифрами 3,7 та 59, де 3 означає номер гоночного авто M16D. Це саме той, за кермом якого Резерфорд виступав на Indy 500 у 1974 році, повідомляє видання Supercars.

Наступна цифра — 7 — вказує на перемогу автомобіля марки на Гран-прі Монако у 1984 році. І, зрештою, 59 символізує перемогу у перегонах "24 години Ле-Ману" у 1995 році.

Дизайн кузова та салону

Крім цифрового позначення, на кузові авто можна знайти дуже символічний вибір кольорів. Передня частина червоно-біла, бокові частини — сірого кольору, а задня частина кузова має помаранчево-синю палітру. Усі кольори якимось чином пов’язані з перемогами у різних перегонах.

Автомобіль виготовлять у двох видів кузова — спайдер та купе. Він отримає спеціальні колісні диски приглушено чорного кольору з гальмівними супортами. Їх забарвлення можна обрати індивідуально. У нижній частині дверей є штрихи із сусального срібла.

Салон виготовлено із преміальних матеріалів. Спортивні карбонові сидіння з фірмовою вишивкою на підголівниках, графітова алькантара, прошита білими контрастними нитками, спеціальні педалі та дверні погоди з карбону. Представлення спецверсії уже відбулося — за участі пілотів McLaren Ландо Норріса, Дерека Белла та Пато О’Уорда.

Раніше "Телеграф" розповідав, що гоночний 60-річний Ferrari продали за рекордні $51 мільйон, та чим унікальне це авто.