Не потрібно заряджати: у Нідерландах створили унікальний електрокар за $ 6 тисяч

Читать на русском
Автор
1494
Електромобіль Squad Solar City Car
Електромобіль Squad Solar City Car. Фото Squad Solar City Car

Ним можна керувати без водійського посвідчення

На виставці CES 2024, що проходить у Лас-Вегасі, показали дуже цікавий електрокар. Він важить всього 360 кг.

Це невеликий двомісний електромобіль, що розганяється до 45 км/год. Запас ходу його складає 100 кілометрів, повідомляється на офіційному сайті компанії.

Нідерландський міський електромобіль Squad Solar City Car коштуватиме трішки більш як 6 тисяч доларів. Його виробництво розпочнеться уже наступного року.

Що відомо про Squad Solar City Car

Squad Solar City Car

Відомо, що електрокар створили двоє винахідників з Нідерландів, які раніше працювали над електрокаром Lightyear. Він оснащений сонячними батареями. Цей електрокар буде працювати завдяки схожій технології.Батареї встановлено на даху. У Нідерландах їх можна зарядити за 1 день для 22 км запасу ходу.

Squad Solar City Car

Цікаво, що у Squad Solar City Car знімаються двері, тому авто може стати гольф-каром. Також можна скласти пасажирське сидіння — для перевезення вантажу. Є також невеликий відсік для вантажу за заднім сидінням.

Електрокар є малопотужним (4 кВт), і всього 5,5 кінських сил. Тому ним можна керувати з 16 років та без водійського посвідчення (у деяких країнах ЄС).

Раніше "Телеграф" повідомляв, що китайці випустили новий електрокросовер за $21 тисячу. Це авто має запас ходу понад 500 км.