Не сюрприз: Резніков оцінив посилення Росії на кордоні з Україною

Читать на русском
Автор
Війська РФ Новина оновлена 04 лютого 2022, 08:17
Війська РФ. Фото vchasnoua.com

На кордоні зараз перебуває менше ста тисяч російських військових, але незабаром їх може стати набагато більше

Глава Міністерства оборони України Олексій Резніков заявив, що Росія продовжує нарощувати чисельність військового контингенту на кордоні з Україною.

Про це він розповів у коментарі естонському телеканалу ETV/ERR.

За його словами, на кордоні спостерігається близько 94 тисяч військовослужбовців Росії, але якщо тенденція з нарощування зберегтися, то їх незабаром стане 175 тисяч.

Ці дані, каже Резніков, повністю збігаються з інформацією розвідки США, про що він повідомив під час виступу у Верховній Раді.

Він додав, що Росія може розмістити на кордоні вказану кількість особового складу, і в Україні це розуміють і готові до цього.

Як повідомлялося раніше, у західних ЗМІ із посиланням на джерела повідомили, що Росія планує розмістити 175 тисяч військових на кордоні з Україною до кінця січня наступного року. Приблизно в цей же час, за їх оцінками, найімовірніше початок повномасштабного вторгнення.

Крім того, повідомлялося, що до кордону не просто підтягуються війська, а й розвертаються шляхи постачання та медпідрозділу.

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін, який зігнав до українських кордонів багатотисячне військо та техніку, прокоментував повномасштабне вторгнення в нашу країну та окупацію Донбасу.

Крім того, спираючись на дані власних джерел у НАТО та службах безпеки, німецьке видання BILD опублікувало плани можливого вторгнення та карту.