Дружиною зама Монастирського, що влаштував скандал на блокпосту, виявилася секретарка Зеленського.

Читать на русском
Автор
26763
Гогілашвілі та Левченко
Гогілашвілі та Левченко. Фото apostrophe.ua

Левченко знайома із Зеленським ще з часів "Кварталу 95".

Українців у суботу обурив скандал за участю заступника голови МВС Олександром Гогілашвілі. Вночі його зупинив поліцейський на блокпості в Краматорську і попросив пред’явити документи, а чиновнику не сподобалося, що правоохоронець його не впізнав. Потім це переросло у класичні "розборки" із погрозами.

Після цього в ЗМІ вирішили дізнатися про нього більше і з’ясували цікаві деталі, наприклад те, що у Гогілашвілі виявляється є громадянство Росії, а також про його роботу в організації з реабілітації наркозалежних, яка не нехтувала викраденням і катуваннями своїх "пацієнтів".

Окремо згадати потрібно те, що дружиною чиновника є Марія Левченко, яка була знайома з президентом Володимиром Зеленським ще за часів, коли той працював у "Кварталі 95".

Левченко після виборів отримала "підвищення" і стала радником президента разом з іншим "кварталівцем" Сергієм Шефіром.

"Мені потрібні помічники. У мене їх два ці помічники — Марія Левченко, яка була моїм помічником, коли працював продюсером, і Сергій Шефір, якому я довіряю", — говорив Зеленський у травні 2020 року, нагадує про його слова BBC.

Очевидно, що з Гогілашвілі нинішній президент теж давно знайомий, оскільки одним із перших візитів після виборів було саме відвідання "Міжнародної антинаркотичної асоціації", де працював майбутній заступник голови МВС.

Левченко, Зеленський та Гогілашвілі
Левченко, Зеленський та Гогілашвілі

Журналіст і блогер Назар Приходько у Фейсбук також додав, що Левченко досі є наближеною до Зеленської людини та навіть відвідує всі засідання РНБО, хоча й не має на те права.

Як повідомлялося раніше, після того, як скандал із Гогілашвілі вилився в мережу, глава МВС Денис Монастирський ініціював провадження про усунення його з посади.

Сам же заступник міністра не став із цим сперечатися, пообіцявши сприяти службовому розслідуванню, а також вибачився за свою поведінку.