Буданов разом із Гогілашвілі жили в будинку громадянки РФ Діани Стрелковської: свіжі деталі

Читать на русском
Автор
1872
Олександра Гогілашвілі та Кирила Буданова пов’язує дружба
Олександра Гогілашвілі та Кирила Буданова пов’язує дружба. Фото Колаж "Телеграфу"

Інформацію про другі документи власниці будинку оприлюднили журналісти. Також повідомляється про її нерухомість у Криму.

Ім’я Олександра Гогілашвілі, нещодавно звільненого з міністерства внутрішніх справ після скандалу на блокпосту в Краматорську, знову спливає в медіа. Цього разу у контексті того, кому належить будинок, у якому він проживав із дружиною Марією Левченко. Також там тимчасово зупинявся і голова української розвідки Кирило Буданов. Власницею житла є Діана Стрелковська. Вона може мати російське громадянство.

Про це повідомляє "Слідство. Інфо".

Посилаючись на власні джерела, журналісти розповіли, що Стрелковська отримала паспорт РФ у 2015 році в Криму. За рік до цього вона розлучилася зі своїм чоловіком В’ячеславом, якого вважають пов’язаним із системою конвертації та "обналу". Його діяльність розслідували правоохоронці. Знав про неї і Буданов.

Колишнє подружжя продовжує бізнес-відносини, стверджують журналісти. Також Стрелковський отримав паспорт РФ того ж дня, що й ексдружина. Крім цього вони отримали закордонні паспорти в Росії, у заяві на які розлучення не вказане.

Розслідування про Левченка, Гогілашвілі та Буданова

У Криму Стрелковська має нерухоме майно. У 2018-2019 роках його кількість збільшилась на кілька ділянок. Також вона за українським паспортом приїжджала до Криму, а звідти за російськими документами літала до Москви та Санкт-Петербурга, як стало відомо журналістам-розслідувачам. Є в неї також авто на російській реєстрації.

Журналісти запитали, чи знали Буданов, Гогілашвілі та Левченко про "російський" слід у житті власниці їхнього будинку і чи можуть свідчити дії Стрелковської про її підтримку анексії Криму.

Раніше "Телеграф" писав, що скандал навколо Гогілашвілі розкрив кілька цікавих фактів. Наприклад, імовірна наявність паспорта РФ у ексзама міністра внутрішніх справ. Зазначимо, що він заперечує наявність в нього російського громадянства, але не приховує минулого, повʼязаного з цією державою. Його дружина Марія Левченко також відома публіці. Вона — особиста помічниця президента Володимира Зеленського і присутня майже на всіх його зустрічах.