Не за наш рахунок: Данілов різко відповів щодо закінчення війни на Донбасі

Читать на русском
Автор
3372
Українські воїни несуть службу на Донеччині та Луганщині
Українські воїни несуть службу на Донеччині та Луганщині. Фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Проти України та світу ведеться особливий тип війни.

Поки Росія намагається наближенням військ до кордонів України взяти участь у геополітичних змінах у світі, знову заговорили про вирішення конфлікту на Донбасі. Для цього потрібна згода на певний варіант від українського суспільства.

Таку думку висловив в інтерв’ю "Українській правді" секретар РНБО України Олексій Данілов.

"Якщо суспільство не дасть акцепт на вирішення питання на території Донецької, Луганської області, ніякі перемовини – неможливі, – заявив він і додав, – наше бажання – закінчити війну, але не за наш рахунок ".

Якщо закінчення конфлікту буде коштом України, то в суспільстві це викличе відторгнення. Данілов вважає, що питання Донбасу у російського президента Володимира Путіна не в пріоритеті. Секретар РНБО заявив, що до локальних провокацій в Україні готуються.

Він зазначив, що замість ядерної війни ведеться кібернетична та енергетична. Наслідки першої можна оцінити лише згодом, хоча ведеться вона у всьому світі: "вони весь світ хочуть качати", — заявив Данілов. Енергетична – зачепила не лише Україну. Як і Європа, наша країна опинилася в складній ситуації. Данілов пропонує оцінити вартість виробництва газу, якщо його продають за 2 тисячі доларів. Проблеми економіки світу також викликає і інфляція. Гроші друкувалися, щоб надавати допомогу, але їх нема чим підкріпити.

Як раніше писав "Телеграф", президент України Володимир Зеленський 11 січня на зустрічі з німецьким та французьким дипломатами заявив про готовність домовлятися предметно про припинення конфлікту на Донбасі. У Росії відреагували і заявили, що нові домовленості стануть "вантажем" для Зеленського.