Чи застосує росія ядерну зброю: в Україні оцінили рівень загрози

Читать на русском
Автор
3270
Ядерна зброя рф
Ядерна зброя рф. Фото news.bigmir.net

Відкидати таку ймовірність, як навіжену, не варто

В українському Міністерстві внутрішніх справ вважають ризик ядерного удару з боку росії можливим, але малоймовірним. Про ймовірність застосування ядерної зброї в Україні раніше говорив президент Володимир Зеленський, і він закликав ставитись до цієї загрози з належною увагою.

Радник голови МВС Вадим Денисенко зазначив в ефірі нацтелемарафону, що станом на зараз про ядерний удар не йдеться, а піти на це росія може в крайньому разі.

Важливі новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Він також вважає, що при застосуванні ядерної зброї проти України від росії відмовляться союзники — Білорусь, Індія, Китай.

При цьому в ЦРУ США попереджають — ставитися легковажно до "бряцання" рф ядерною зброєю не варто. Попри відсутність ознак ухвалення рішення про початок ядерної війни, на тлі російських військових невдач слід стежити за цим.

Як писав "Телеграф", п’ять світових держав, включаючи росію, раніше зробили заяву про неприпустимість ядерної війни. При цьому в росії вже активізували свої сили в цьому напрямку і привели їх у готовність. У рф вже озвучили чотири сценарії, за яких можуть застосувати ядерну зброю.