Потужні зливи та бурі накрили Україну: народний синоптик розповів, скільки триватиме негода

Читать на русском
Автор
15428
У багатьох регіонах України очікуються грози
У багатьох регіонах України очікуються грози. Фото goodfon.com

Град, ураган та навіть торнадо – такий прогноз погоди для України озвучив народний синоптик

Після потужної зливи та ураганного вітру у Києві негода накриє й інші регіони України. У найближчі сім днів очікуються не лише дощі та град, а й урагани, грози і навіть торнадо.

Як повідомляє "Телеграф", такий прогноз погоди озвучив на своїй сторінці у Facebook народний синоптик Станіслав Щедрін. Імовірність опадів протягом цього тижня підтверджують прогнози й інших синоптиків.

Так, Щедрін повідомляє, що з 21 по 28 червня в Україні більше випадатиме опадів. За його прогнозом, у багатьох областях пройдуть дуже сильні зливи, також можливі сильні грози, місцями великий град, шквали. Більше того, Щедрін повідомив, що у деяких районах можливі навіть торнадо.

Виходячи з прогнозів Укргідрометцентру, не варто чекати сухої погоди в середу, 22 червня, мешканцям усіх регіонів, крім Одеси та Криму, а також Ужгорода й Івано-Франківська. У четвер, 23 червня, дощі відступлять від заходу країни, але аж до неділі, 26 червня, опади продовжаться на більшій території України.

Погода 22 червня в Україні
Погода 22 червня в Україні. Карта УкрГМЦ
Погода 26 червня в Україні
Погода 26 червня в Україні. Карта УкрГМЦ

За даними ресурсу Gismeteo, у Києві дощова погода зберігатиметься до 29 червня. Температура коливається від +17 до +29 градусів.

Прогноз погоди для Києва
Прогноз погоди для Києва

Подібна синоптична ситуація, виходячи з даних порталу, очікується і у Харкові. Стовпчики термометрів то опускатимуться до 19 градусів тепла, то підніматимуться вище +28.

Прогноз погоди для Харкова
Прогноз погоди для Харкова

У Львові днів із грозами та дощами буде дещо менше, ніж в інших регіонах. А повітря тут поступово прогріватиметься до 32 градусів із позначкою "плюс".

Прогноз погоди для Львова
Прогноз погоди для Львова

На суху погоду не варто чекати і на півдні країни. Наприклад, в Одесі прогнозують зливи та грози протягом 24-28 червня. Температура повітря становитиме у цей період від 19 до 28 градусів тепла.

Прогноз погоди для Одеси
Прогноз погоди для Одеси

Раніше "Телеграф" повідомляв, що синоптик Ігор Кібальчич попередив про загрозу посухи у низці регіонів України. Також він озвучив прогноз погоди на кінець червня і повідомив, що температура повітря в окремі дні сягатиме +33 градуси, а в останні дні місяця підвищиться ще на 1-3 градуси.