В Україні потеплішає: які регіони накриє спека до 35 градусів тепла

Читати російською
Автор

Після періодів похолодання на українців чекає справжня літня спека

Наприкінці червня після хвилі похолодання у низці областей та потужної зливи з ураганним вітром у Києві в Україну прийде потепління. Температура повітря збільшиться на 1-3 градуси.

Про це свідчить прогноз погоди на кінець червня. Дані озвучив у коментарі "Телеграфу" синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, до кінця червня на нас чекають незначні коливання температури повітря. Загалом показники близькі до кліматичної норми. Максимальний плюс варто чекати у південних та південно-східних регіонах.

У нічний час стовпчики термометрів досягатимуть від +14 до +19 градусів, а вдень – в межах 25-30 градусів тепла. Щодо півдня Кібальчич прогнозує 31-33 градуси тепла в окремі дні.

Синоптик наголосив, що ближче до початку липня середньодобова температура поступово зросте на 1-3 градуси.

Про те, що українцям потрібно готуватись до вищих значень температури, говорять і прогнози ресурсу Gismeteo.

Найтепліше наприкінці червня буде на заході країни. Наприклад, в Ужгороді температура в окремі дні становитиме 35 градусів тепла. Але після спеки 27-28 червня температура різко впаде до 24 градусів вище за 0.

Прогноз погоди для Ужгорода на кінець червня

Теплі дні наприкінці першого літнього місяця очікуються у південній частині країни. Найвищі градуси прогнозують для Миколаєва, де повітря поступово прогріється з +31 до +32 градусів.

Прогноз погоди для Миколаєва на кінець червня

У центральних регіонах буде дещо прохолодніше, проте місцями стовпчики термометрів перевищуватимуть позначку +30. Так, у Києві останній тиждень червня розпочнеться з температури 26 градусів тепла, але вже в середу очікується до +31.

Прогноз погоди для Києва на кінець червня

Зрідка 30-градусне тепло спостерігатиметься наприкінці місяця на півночі України. Щоправда, сонце прийде з дощем та грозою. Наприклад, у Чернігові останні три дні червня температура коливається в межах 29-30 градусів тепла.

Прогноз погоди для Чернігова на кінець червня

Судячи з прогнозу, чим ближче до східних регіонів України, тим менше сонячних і теплих днів. У Харкові, зокрема, кінець червня супроводжується нестійкою температурою. Очікується від мінімум 20 до максимум 29 градусів зі знаком "+".

Прогноз погоди для Харкова на кінець червня

Нагадаємо, народний синоптик Володимир Деркач озвучив прогноз погоди на липень 2022 року в Україні. За його словами, на українців чекають різкі температурні гойдалки та короткострокові періоди з опадами.