Зниження інтересу до війни в Україні – це брехня кремля: дипломат пояснив ситуацію

Читать на русском
Автор
Колишній голова МЗС України закликав ігнорувати наративи москви
Колишній голова МЗС України закликав ігнорувати наративи москви

Газовий шантаж росіян не дозволить Європі випустити Україну з поля зору

Певна втома західного світу від новин про війну в Україні, на яку вказують дослідження і якої побоюються українці, є частиною наративів, що поширюються з москви. Таку думку висловив дипломат, колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко.

В інтерв’ю "Телеграфу" він закликав не повторювати цю думку. Зокрема через російський газовий шантаж, який напряму пов'язаний з війною в Україні, тому є однією з ключових тем обговорення для європейських чиновників зараз. На це, за словами Огризка, вказує те, що Європа днями погодилась до кінця березня 2023 року скоротити споживання газу на 15%, щоби позбутись залежності від російських енергоносіїв.

"Основні лінії уряду точно не зміняться, є формат Рамштайн, інші засоби підтримувати тему України, але не в ЗМІ, а серед керівників держав. Тому московська пропаганда може казати, що зменшуються кількість публікацій, але допомога ж не зменшується. А навіть збільшується. А інтерес не може зберігатись на одному рівні протягом п’яти місяців", – зазначив Огризко.

Нагадаємо, політтехнолог Олексій Голобуцький пояснив "Телеграфу", що газовий шантаж не тільки посилює увагу світу до війни в Україні, але й призведе до того, що росія уже незабаром остаточно втратить європейський ринок.