"У нас інші цінності": відомий адвокат пояснив, чому не потрібно відповідати знущаннями на звірства окупантів

Читать на русском
Автор
1990
Місце страшного злочину рашистів
Місце страшного злочину рашистів. Фото Телеграф

Відповідаючи підлістю на негідний вчинок, людина мимоволі опускається до морального рівня кривдника

Українцям не варто вдаватися до нелюдського поводження з російськими полоненими у відповідь на звірства з боку росіян.

Таку думку висловив на своїй сторінці у соціальній мережі відомий адвокат Мусі Найєм.

Якщо ми чинитимемо так, вважає юрист, то уподібнимося до ворога, який, по суті, диктуватиме нам, що робити, і тим самим задаватиме планку морального падіння.

Але насправді українці ведуть війну не заради того, щоб "танцювати під дудку" окупантів.

"Війна за те, щоб ми жили б в Україні, і росіяни не вказували нам, як жити і коли можна критикувати владу, а коли — ні. Війна проти влади Росії в Україні. Тому що в нас інші цінності, інше бачення як минулого, так і майбутнього", — вважає Мусі Найєм.

Як аргументи своєї точки зору вони наводить слова гросмейстера James Whyte Black, який у відповідь на питання, чим йому подобаються шахи, відповів: "Мені подобається диктувати супернику, що йому потрібно робити".

Пост Мусі Найєма

"Я хотів би мати владу над росіянами і показати, як роблять цивілізовані люди. Тому що за цивілізованими – весь світ. З дикунами – Еритрея.

Це не про слабкість, а про силу. Ми переможемо. Це питання лише часу. І важливо, якими ми прийдемо у день перемоги. Щоб та перемога коштувала втрат ”, – резюмує адвокат.

Судячи з коментарів передплатників юриста, його пост був викликаний терактом, який ворог вчинив у Оленівці на Донеччині, де внаслідок обстрілу окупантів загинуло 50 полонених українських військовослужбовців. Ще 73 особи отримали різні поранення. Найсумнішим стало те, що факт загибелі кількох десятків українців викликав вакханалію в російських соціальних мережах, учасники яких із людоїдською насолодою смакували смерть бійців "Азова" і ЗСУ, хоча навіть сама влада країни-агресора визнала те, що сталося кривавою бійнею. Звичайно, таке ставлення з боку жителів росії не могло не викликати в українців бажання "відповісти адекватно" ворогові.