Від +35 на початку до різкого похолодання: яку погоду приготував вересень для українців

Читать на русском
Автор
2690
Теплий чай та ковдра знадобляться українцям ближче до кінця вересня
Теплий чай та ковдра знадобляться українцям ближче до кінця вересня. Фото pexels.com

Без дощів перший осінній місяць не обійдеться, але злив не буде

Початок осені в Україні має бути теплим та більше нагадувати літо, а от з середини вересня більшість регіонів потрапить під вплив холодного циклону, який супроводжуватиметься невластивим для цього місяця похолоданням.

Такий прогноз на вересень дали фахівці гідрометеорологічного центру на основі аналізу показників попередніх років. А більше детальний прогноз по містах доступний на сайті gismeteo.ua.

У Києві на початку вересня синоптики прогнозую дощі, але денна температура триматиметься на позначках до +30 градусів тепла. Похолодання накриє столицю з 11-го вересня і триватиме аж до кінця місяця. Температура повітря впаде до позначок +15 +17 градусів. Сильних злив на кінець першого місяця осені не прогнозується, але короткочасні дощі можливі.

Погода у Києві на вересень

У Харкові спекотними будуть перші два дні вересня — очікується до +34 тепла, а потім температурні показники підуть на спад і коливатимуться в межах +20 градусів до початку другої декади місяця. Тоді у місто прийде похолодання і стовпчики термометрів показуватимуть +13 +18 градусів. Найбільше опадів у Харкові прогнозується на 8, 12, 20 вересня.

Погода у Харкові на вересень

В Одесі вересень пройде без різких перепадів температур. На початку місяця синоптики прогнозують +29 градусів, які плавно перейдуть в +25 до середини місяця, а під час періоду похолодання стовпчики термометрів покажуть +18 градусів. Період короткочасних дощів в Одесі прогнозується та 7-14 вересня, але сильних гроз та злив не буде.

Погода в Одесі на вересень

У Львові перший місяць осені буде супроводжуватися дощами ледь не кожного дня. При цьому середня температура повітря в першу декаду становитиме +19 тепла, а з приходом похолодання — після 11-го вересня — стовпчики термометрів покажуть всього +13.

Погода у Львові на вересень

Раніше "Телеграф" повідомляв, що за прогнозом синоптиків, жовтень в Україні буде сухим, а листопад відносно теплим як для останнього осіннього місяця.