Вирішила "надолужити втрачені роки"? У Києві 77-річна бабуся продала чужу квартиру за підробленими документами за 1,5 млн доларів

Читати російською
Автор

Пенсіонерці загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років

Незважаючи на те, що шахраям у сфері нерухомості постійно "перекривають кисень", прагнення відчути смак "солодкого життя" проявляється не лише у молодих людей, а й у представників старшого покоління.

Ймовірно, з цієї причини 77-річна пенсіонерка пішла на явну фальсифікацію та обман, і, представившись покупцям жінкою з іншим ім’ям і, використовуючи фіктивні документи, продала їм чужу квартиру.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Правоохоронці зазначають, що під час проживання в будинку жінка отримала доступ до оригіналів документів, які встановлюють право, зняла їх копії, а потім виготовила нові з підробленими даними на своє ім’я.

Надалі пенсіонерка, видаючи себе за законну власницю, знайшла сумлінних клієнтів, які виявили бажання придбати майно.

"Під час укладання договору купівлі-продажу фігурантка пред’явила нотаріусу та потенційним покупцям підроблені документи: паспорт іншої громадянки України, свідоцтво про право на спадщину та виписку про реєстрацію у Спадковому реєстрі Уклавши договір із клієнтами шляхом обману, жінка таким чином заволоділа ,5 мільйонами гривень ", — повідомили в поліції.

Наразі поліцейські розшукують організатора злочинної схеми.

Щодо бабусі, суд обрав правопорушницю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їй загрожує позбавлення волі від 5 до 12 років.

Арешт шахрайки

"Слідчі процесуального керівництва міської прокуратури повідомили жінці про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України — використання свідомо підробленого документа та ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України — шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах", зазначили у столичній поліції.

Нагадаємо, що раніше покупців квартир захистили від нечесних забудовників: що змінилося із ухваленням нового закону.