Зима близько: в Україні вже випав перший сніг (фото та відео)

Читать на русском
Автор
8626
Квіти в снігу виглядають надзвичайно тендітно та красиво.
Квіти в снігу виглядають надзвичайно тендітно та красиво.

Снігопад почався рано вранці і триває досі

Українські синоптики лише будують прогнози на майбутню зиму, а вона вже нагадує про своє наближення. Так, у неділю, 18 вересня, на заході України випав перший сніг. Як і в більшості випадків, це сталося в Карпатах — снігопадом накрило одну з найвищих вершин гірської системи, гору Піп Іван (2020,5 метрів).

Деталі повідомляє "Телеграф", посилаючись на дані Чорногорського гірського пошуково-рятувального посту. Повідомляється, що сніговий покрив на гірських схилах був чітко видно вже о восьмій годині ранку.

Зараз на Піп Івані панує хмарна погода, а видимість досить обмежена. Температура відчутно знизилася і зараз тримається на позначці -1°С. Швидкість вітру подекуди сягає 6-8 метрів за секунду, він має південно-західний напрямок.

Перший сніг в Україні 2022
Перший сніг на горі Піп Іван

Також рятувальники наголосили, що снігопад триває. Знімки, на яких видно перший сніг у новому "холодному сезоні" 2022 року, виглядають вельми чарівно. Особливо погляд чіпляється за вкриті сніговим покривом квіти, які через легкий мороз буквально здаються виготовленими з льоду.

Перший сніг в Україні 2022
Сніг і не думає припинятися
Перший сніг в Україні 2022
Рослини виглядають крихкими під сніговим покривом.

Нагадаємо, що Піп Іван входить до головного хребта масиву Чорногора та розташовується на кордоні Закарпатської та Івано-Франківської областей. Зі своєю висотою 2020,5 метрів, гора вважається однією з найвищих в Українських Карпатах.

Гора Піп Іван, карта
Гора Піп Іван на карті України

До речі, минулого року перший сніг у багатьох областях України випав 19 листопада. Інтенсивність снігопадів тоді принесла чимало проблем.

"Телеграф" також розповідав, коли повноцінного приходу снігової погоди очікується у 2022 році.