Навіть гірше, ніж 10 жовтня: в Укренерго оцінили масштаби нових пошкоджень та звернулися до українців

Читать на русском
Автор
3562
Росіяни сподіваються зламати опір українців, позбавивши їх благ цивілізації
Росіяни сподіваються зламати опір українців, позбавивши їх благ цивілізації. Фото Колаж "Телеграфу"

Енергетики кажуть, що ворожі обстріли лише додають агресії, яка має силу наших співгромадян.

Масштабний ракетний обстріл українських міст у суботу, 22 жовтня, завдав великих руйнувань критичної інфраструктури в різних регіонах. Без електрики залишились десятки тисяч абонентів, також спостерігаються перебої у роботі інтернет-мережі та інших каналів комунікації. В "Укренерго" стверджують, що загальні масштаби пошкоджень можуть бути аналогічними або навіть перевищувати наслідки масивних ударів росії, які відбулися з 10 по 12 жовтня.

Про це повідомили у пресслужбі компанії, передає "Телеграф". Українські енергетики зазначили, що роблять все можливе, щоб якнайшвидше налагодити роботу системи, але в цьому їм потрібна посильна допомога пересічних громадян. Насамперед — у розумінні та відключенні зайвих побутових приладів, які можуть брати зайву енергію із системи.

Наразі у десяти регіонах вимушено введено обмеження на електропостачання. Серед "щасливчиків" опинилися Київська, Черкаська, Сумська, Чернігівська, Полтавська, Харківська, Кіровоградська, Запорізька, Дніпропетровська, Житомирська області, а також столиця. Такий крок необхідний, щоб загалом знизити навантаження на мережу, що дозволить уникнути зайвих аварій і на без того пошкоджених лініях.

Там, де світло відсутнє через удари окупантів, незабаром розпочнуться відновлювальні роботи. В "Укренерго" зазначають, що співробітники вже на низькому старті чекають лише коли рятувальники усунуть небезпечні наслідки атаки.

"Просимо споживачів економно споживати електроенергію протягом усього дня і особливо в пікові години споживання — з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00", — зазначили у компанії.

Також енергетики додали, що російські удари не можуть зламати українців, а навпаки — додають нам сили, які підживлюються від агресії на ворога. Зі схожою заявою раніше виступив і голова Офісу президента Андрій Єрмак, реагуючи на масові обстріли з боку рф.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, коли найкраще використовувати деякі з побутових приладів, які споживають дуже багато електрики.