Працювали на посилення авіації росії: у чому звинувачують керівництво "Мотор Січ"

Читать на русском
Автор
10081
В’ячеслав Богуслаєв був нардепом кількох скликань
В’ячеслав Богуслаєв був нардепом кількох скликань. Фото pravda.com.ua

Під час обшуку було знайдено російський герб та різні документи

Інформацію про затримання президента підприємства "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва підтвердили у СБУ. Його підозрюють у роботі на росіян.

Про це повідомляє сайт відомства. Окрім Богуслаєва затримано начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства — Олега Дзюбу. Їм оголошено підозру у колабораційній діяльності та пособництві країні-агресору.

Кримінальне провадження ведеться щодо незаконного постачання з боку "Мотор Січ" деталей для російських штурмових літаків. Вважається, що керівництво заводу у Запоріжжі діяли у змові з представниками "ростеху", одним із головних виробників озброєння для Росії.

Богуслаєва підозрюють у роботі на росію
Богуслаєва підозрюють у роботі на росію
Російський герб у Богуслаєва
Російський герб

Українські авіадвигуни оптовими партіями поставлялися до рф — окупанти ставили їх на ударні гелікоптери МІ-8АМТШ-ВН "Сапсан", Ка-52 "Алігатор", Мі-28Н "Нічний мисливець". Таку авіацію росія масово використовує під час вторгнення в Україну. Їх регулярно збивають.

Російські документи у Богуслаєва
Збір доказів
Богуслаєв арешт
Збір доказів

Провести в рф в обхід обмежень вдавалося завдяки комерційним структурам у трьох країнах Близького Сходу, Європи, Східної Азії — через підконтрольні компанії здійснювали "замовлення". Отримає товар – його переправляли для росії. Також закордонних "партнерів" використовували під час ремонту та обслуговування техніки з використанням українських запчастин.

Як раніше повідомляв "Телеграф", СБУ продовжує знаходити зрадників, у тому числі й у лавах церковників. Частині колаборантів не пощастило — їх уже ліквідували, як, наприклад, нардепа-зрадника Олексія Ковальова.