Війна — день 246: жорстокі бої на Донбасі, обстріли міст України ракетами та дронами продовжуються

Читать на русском
Автор
28290
Повномасштабна війна триває 246 днів
Повномасштабна війна триває 246 днів. Фото Телеграф

Оперативно про головне 27 жовтня

Повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну триває 246 днів. Окупанти продовжують запускати українськими містами ракети і дрони-камікадзе. На фронтах також йдуть важкі бої, зокрема, жорстокі бої продовжуються на Донеччині — на Бахмутському напрямку та в районі Авдіївки.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 27 жовтня, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 США поки що не бачать ознак підготовки росією провокації з використанням "брудної бомби", у чому вона звинувачує Україну, заявив голова Пентагону Ллойд Остін.

22:00 Ще 20 ударних дронів, на які українці зібрали 64 млн грн влітку, передадуть українським військовим, повідомив віце-прем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

21:00 Російські окупанти вдарили після обіду по Нікополю з РСЗВ, люди не постраждали, повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

20:00 Вищий антикорупційний суд заочно заарештував нардепа України III-IX скликань Андрія Деркача за підозрою у державній зраді та незаконному збагаченні.

19:00 З початку повномасштабної війни медичну допомогу в рамках програми медичних гарантій через обстріли та вибухи травми отримали 7730 тис. українців, повідомляє Національна служба здоров'я України.

18:00 росія не зацікавлена у діалозі з Україною, бо у діалозі вона не зможе отримати того, що хоче – окупацію, заявив Зеленський.

Поліція задокументувала 44 злочини російської армії проти мирного населення в Херсонській області за минулу добу.

17:00 Чутки про звільнення російських військ з Херсона є інформаційною атакою, заявляє Зеленський.

16:00 В окупованому Шахтарську Донецької області знову виникла масштабна пожежа — зараз горить нафтосховище.

15:00 Зеленський підписав закон про збільшення видатків державного бюджету України на 2022 рік на 386,87 млрд грн для фінансування Збройних сил України та інших силових органів.

14:30 За день "мінували" об'єкти у Тернополі, Львові, Кривому Розі, Рівному, — але інформація не підтвердилася.

У Борівському районі Харківської області знайшли ще одне масове поховання — окупанти звалили тіла військових та цивільних в яму і просто зрівняли її танками.

13:00 У Києві чули відлуння двох вибухів під час тривоги, — це були планові підриви чи бойові дії, поки невідомо.

12:15 З початку повномасштабного вторгнення Україна здійснила 28 обмінів та звільнила з російського полону 978 осіб (серед них 99 цивільних), – повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

11:30 Валерій Залужний повідомляє: "За останню добу силами і засобами ППО знищено 18 із 20 БПЛА "Shahed-136", що застосовувалися по об’єктам критичної інфраструктури нашої держави".

Минулої доби в Україні загинуло п'ять мирних жителів, ще 15 постраждали.

Мирні втрати України за добу 26.10.2022
Мирні втрати України за добу 26.10.2022

10:00 У Білоцерківському, Бучанському та Вишгородському районах Київської області сьогодні буде чути вибухи, — це будуть планові технологічні роботи та знешкодження вибухонебезпечних предметів окупантів.

Втрати росії в Україні на сьогодні:

Втрати росії в Україні 27.10.2022
Втрати росії в Україні 27.10.2022

09:30 Ізраїль відмовив Україні у постачанні своїх систем ППО і назвав причину.

Зранку українські захисники збили на Херсонщині вертоліт Ка-52 та штурмовик Су-25.

У Краматорську під ворожий удар потрапило підприємство, є руйнування, але попередньо обійшлося без жертв.

Наслідки удару по підприємству Краматорська 27.10.2022
Наслідки удару по підприємству Краматорська 27.10.2022

08:00 Вночі ворог атакував околиці Запоріжжя, три снаряди РСЗО "Смерч" завдали руйнувань об'єкту інфраструктури, виникла пожежа. Постраждалих немає.

В одній з громад Київщини вночі також були прильоти, попередньо теж обійшлося без жертв.

07:00 Кілька головних новин на ранок:

  • під час масштабної вечірньої атаки над Одеською, Миколаївською та Вінницькою областями збили 19 дронів-камікадзе Shahed-136; під удар потрапили Київська та Запорізька області, а над Дніпропетровщиною збили ракету;
  • ЗСУ можуть витіснити росіян до лінії 23 лютого протягом двох місяців, — генерал США Бен Ходжес;
  • риторика путіна показує, що він не зацікавлений у переговорах з Україною, а також зберігає максималістські цілі війни, — ISW;
  • група російських хакерів спробувала зламати сайт Кнесету, — це була помста за допомогу Ізраїлю Україні;
  • російська армія за час війни в Україні втратила стільки техніки, скільки не було та не буде на озброєнні більшості країн світу, — Зеленський;
  • директор ЦРУ Білл Бернс на початку жовтня відвідав Україну з неоголошеним візитом та зустрівся з Зеленським — CNN;
  • росія заблокувала вже 175 суден, які мали вирушити з портів у межах зернової експортної ініціативи;
  • Польща хоче допомогти Україні у повоєнній відбудові аеропортів, а також готова розширювати залізничне сполучення між двома країнами.

5:00 Австралія передасть Україні ще 30 бойових машин Bushmaster

3:00 Під час повітряної тривоги в ніч проти 27 жовтня над Україною було збито 19 БПЛА іранського виробництва, з них 15 над Одеською областю.

1:00 Від ворожих обстрілів постраждали околиці Запоріжжя та передмістя. Є інформація про пожежу, частина інфраструктурних об'єктів залишаються без електрики.

00:00 Над Дніпропетровською областю ППО заздалегідь знищила ракету Х-59.

Нагадаємо, інформація за 24 жовтня доступна у трансляції: "Війна — день 243: ЗСУ прориваються на Херсонщині, а окупанти готуються до вуличних боїв".

З інформацією за 25 жовтня можна ознайомитись у матеріалі: "Війна — день 244: ЗСУ стримують окупантів на Донбасі та місцями самі наступають".

Про те, що відбувалося 26 жовтня, читайте у зведенні: "Війна — день 245: через атаки росії на міста знову гинуть мирні українці, ЗСУ звільняють Харківщину".