Війна — день 244: ЗСУ стримують окупантів на Донбасі і місцями самі наступають

Читать на русском
Автор
33116
Повномасштабна війна триває 244 дні
Повномасштабна війна триває 244 дні. Фото Телеграф

Оперативно про головне 25 жовтня

Повномасштабне вторгнення росії в Україну триває вже 244 дні. Окупанти продовжують тероризувати українські міста атаками ракет та дронів-камікадзе. На Донбасі тривають важкі бої, на низці ділянок фронту російські війська намагаються переходити в наступ, проте без значних успіхів. Водночас, користуючись зосередженістю окупантів на інших ділянках фронту, ЗСУ звільняють населені пункти у Донецькій та Луганській областях.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 25 жовтня, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Президент Ізраїлю Іцхак Герцог представить президенту США Джо Байдену розвідувальні дані, які доводять, що росія розмістила в Україні іранські безпілотники-камікадзе.

22:00 У Дніпрі зайнялася автозаправна станція БРСМ. Російські терористи запускали свої ракети по місту, але уламки снаряду впали на місцеву АЗС. Триває ліквідація вогню, — повідомляє замголови ОПУ Кирило Тимошенко.

Мер Дніпра Борис Філатов згодом повідомив, що через НП загинули дві цивільні особи, — одна — в автомобілі, одна — на автомийці, що знаходиться поруч з АЗС.

21:00 Німеччина надасть Україні 2 РСЗВ MARS та 4 гаубиці, продовжить постачання систем ППО, заявив президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр після зустрічі з Зеленським

20:00 Російські окупанти протягом доби завдали 3 ракетних та 11 авіаударів, а також здійснили понад 25 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, під вогонь окупантів потрапили райони 25 населених пунктів, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який у вівторок прибув до України, відвідав Корюківську громаду на Чернігівщині.

19:00 Працездатні українці, які опинилися без роботи, за участь в "Армії відновлення" отримають мінімальну заробітну плату, яка становить зараз 6700 грн, повідомляється на сайті Міністерства економіки.

18:00 Зеленський заявив, що справжній світ, який закінчить війну Росії проти України, можливий лише після повернення окупованого Криму.

Протягом місяця із прифронтових зон евакуйовано понад 600 маломобільних осіб, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Естонія планує припинити весь імпорт російських нафтопродуктів до завершення встановленого Європейським Союзом перехідного періоду та запровадити заборону на його ввезення з 5 грудня.

17:00 Поліцейські Харківщини затримали двох мешканців Ізюма (21 та 44 роки), які під час окупації погодилися працювати у т.зв. народної міліції Ізюма.

16:00 Більшість міста Рівне знеструмлено через аварію на одній із підстанцій у місті, повідомив голова Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Третьяк.

15:00 У рамках "зернової ініціативи" з портів Великої Одеси вийшли 4 судна зі 107,2 тис тонн агропродукції. Судна направляються до країн Європи.

У шебекіно та грайворонську Білгородської області рф повідомляють про вибухи.

14:00 Україна повернула тіла ще 25 загиблих Героїв, повідомляє Мінреінтеграції.

Під час повітряної тривоги у Київській області чули стрілянину та фіксували прольоти "шахедів", — чекаємо офіційну інформацію.

Зеленський виступив на конференції у Берліні з питань відновлення України:

11:15 У Вишгородському та Бориспільському районах Київщини може бути чутно вибухи сьогодні, — це працюватимуть сапери та фахівці ДСНС.

Але також оголошено повітряну тривогу в Києві та Київській області — можлива активність ворожих дронів.

10:20 У Мелітополі пролунав вибух, — попередньо авто вибухнуло біля будівлі, де був штаб російських пропагандистів та ФСБ рф.

Укренерго повідомило, що 25 жовтня аварійні відключення світла можуть бути у всіх областях України.

08:30 Внаслідок агресії рф в Україні на сьогодні 430 дітей загинуло та понад 821 отримали поранення, — ювенальні прокурори.

Противник облаштовує оборонні позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Так, в районі населеного пункту Горностаївка, інженерно-саперні підрозділи російських окупаційних військ проводять мінування берегової лінії, залишаючи невеликі проходи для потенційного відступу своїх військ з правого берега, — Генштаб ЗСУ.

Тривають заходи евакуації місцевих жителів з тимчасово зайнятого Херсона. З правобережної частини міста, в Генічеськ та Скадовськ, вивезено обладнання та персонал всіх банків та окупаційної адміністрації. Викрадено обладнання Інтернет-провайдерів. Евакуації підлягають представники оперативних служб та медичний персонал. Припинено фінансування шкіл та забезпечення харчуванням дітей у школах. Зросла кількість грабежів місцевих жителів та випадків мародерства.

07:20 Кілька важливих новин на ранок:

  • російський Червоний Хрест збирає гроші на допомогу родинам окупантів, — через це український ЧХ закликає до суворих заходів;
  • росія може отримати від Ірану новий вид дронів-камікадзе — "Meraj-521", вважають Повітряні сили ЗСУ;
  • з початку вторгнення рф завдала 85 ударів по об'єктах енергетики в Україні, більше всього постраждала Дніпропетровщина, Львівщина та Вінниччина;
  • Резніков поговорив із очільником Пентагону Ллойдом Остіном і анонсував новий пакет військової допомоги США;
  • єдина зброя "масової поразки", яку має Україна, це гордість, сміливість і бажання перемогти ворога, — заявив Залужний в контексті скандалу з "брудною бомбою" у розмові з генералом США Марком Міллі;
  • ДБР передало військовим 2,5 мільйона пачок конфіскованих сигарет.

5:00 За добу на півдні нашої країни бійці ЗСУ знищили 40 окупантів, 3 танки, зенітно-ракетний комплекс "Оса", 6 одиниць автобронетехніки та 3 склади з боєприпасами у Бериславському та Каховському районах

3:00 Командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський заявив, що росія може спробувати вторгнутися з території Білорусі, але ризикує знову занадто розтягнути свої війська

1:00 У мережі з'явилася інформація, що внаслідок удару по Херсонській області було знищено базу "кадировців", через що окупанти зазнали великих втрат

00:00 Повідомляється про сильний вибух та пожежу в окупованому Луганську.

МАГАТЕ готується найближчими днями проінспектувати два ядерні об’єкти в Україні на тлі заяв росії про нібито розробку Україною "брудної бомби", заявив гендиректор організації Рафаель Гроссі.

Нагадаємо, інформація за 22 жовтня доступна у трансляції: "Війна — день 241: окупанти знову накрили Україну ракетами, поки ЗСУ просуваються вглиб фронту" .

З інформацією за 23 жовтня можна ознайомитись у матеріалі: "Війна — день 242: окупанти тікають із Херсонщини, але продовжують терор дронами та ракетами" .

Про те, що відбувалося 24 жовтня, читайте у зведенні: "Війна — день 243: ЗСУ прориваються на Херсонщині, а окупанти готуються до вуличних боїв".