Війна — день 245: через атаки рф на міста знову гинуть мирні українці, ЗСУ звільняють Харківщину

Читать на русском
Автор
28458
Повномасштабна війна триває 245 днів
Повномасштабна війна триває 245 днів. Фото Телеграф

Оперативно про головне 26 жовтня

Повномасштабне вторгнення російських військ до України триває вже 245 днів. В Україні продовжуються вимушені віялові відключення електроенергії, а окупанти й далі атакують мирні міста ракетами та дронами-камікадзе, через що гинуть українці. Водночас Збройні сили України не просто стримують противника на фронтах, а й звільняють раніше захоплену територію, зокрема Харківську область.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 26 жовтня, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 На Одещині, а також у Синельниківському районі Дніпропетровської області чути вибухи.

22:00 В окупованому Шахтарську Донецької області палає місцева нафтобаза.

21:00 Україна розпочала співпрацю з Ізраїлем у сфері розвідки та оборони, заявив Зеленський.

20:00 На Херсонщині українські захисники збили російський ударний вертоліт Ка-52.

19:00 Австралія надасть Україні 30 додаткових бронемашин Бушмайстер.

18:00 Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі у четвер візьме участь у зустрічі РБ ООН та запросить про створення зони безпеки навколо Запорізької АЕС.

17:00 Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг не має наміру розмірковувати, як довго триватиме війна, яку проти України веде росія, але запевнив, що НАТО не може дозволити путіну перемогти – це було б катастрофою не тільки для України, але й зробить НАТО більш уразливим. .

16:00 Відбувся черговий обмін полоненими між Україною та рф, під час якого вдалося повернути додому 10 українських військовослужбовців, повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав росію продовжити зернову угоду та забезпечити постійне постачання українського продовольства до бідних країн.

15:00 Внаслідок ракетного удару по Дніпру напередодні загинула 25-річна вагітна жінка Інна Оданець.

Вибух у Мелітополі, який учора стався біля будівлі ФСБ, був через внутрішні кланові війни.

13:00 У Херсоні потужний вибух на полігоні, де тренували окупантів-новобранців.

Минулої доби в Україні через агресію росії загинуло 11 людей, постраждали ще 14 осіб:

Мирні втрати в Україні за 25.10.2022
Мирні втрати в Україні за 25.10.2022

11:30 По всій Україні другий день поспіль відключення світла.

Вночі ворог обстріляв запалювальними снарядами місто Оріхів та село Преображенка у Запорізькій області. Щонайменше двоє людей загинули та одна поранена.

Крім пам'ятників Суворову і Ушакову російські загарбники вивезли з тимчасово захопленого Херсона пам'ятник Григорію Потьомкіну.

10:00 Минулої доби росія втратила в Україні орієнтовно близько 500 окупантів:

Втрати росії в Україні 26.10.2022
Втрати росії в Україні 26.10.2022

09:00 Внаслідок падіння уламків ракети на АЗС в Дніпрі загинуло дві людини, ще четверо постраждали, — троє з них у важкому стані, заявив голова Дніпропетровської ОВА Резніченко.

Партизани продовжать підривати залізницю в росії — пророкує британська розвідка.

07:00 Кілька важливих новин на ранок:

  • президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр пообіцяв, що Україні скоро будуть передані дві системи MARS і також чотири гаубиці PzH 2000;
  • Зеленський також дав Німеччині зрозуміти, що Україні мало однієї системи ППО IRIS-T;
  • тим часом виробник передав уряду США дві системи ППО NASAMS, які призначені для України;
  • контрнаступ на Херсон сповільнився через дощі, — Резніков;
  • безробітні можуть доєднатися до "армії відновлення України" та робити суспільно корисну роботу за мінімальну зарплатню від держави;
  • у рф в Чорному морі напоготові 20 ракет типу "Калібр".

5:00 У росії 26 жовтня стартують ядерні навчання "Гром", під час яких перевірять стан міжконтинентальних балістичних ракет та іншої зброї.

3:00 Під час протестів в Ірані загинули два високопоставлені командири КСІР. За деякою інформацією, саме вони відповідали за постачання БПЛА росії

1:00 В Ізраїлі заявили, що мають докази використання дронів іранського виробництва в Україні та готові їх передати США

00:00 Новий прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак заявляє, що український народ та президент України Володимир Зеленський можуть розраховувати на постійну підтримку Великої Британії.

Нагадаємо, інформація за 23 жовтня доступна у трансляції: "Війна — день 242: окупанти біжать із Херсонщини, але продовжують терор дронами та ракетами" .

З інформацією за 24 жовтня можна ознайомитись у матеріалі: "Війна — день 243: ЗСУ прориваються на Херсонщині, а окупанти готуються до вуличних боїв".

Про те, що відбувалося 25 жовтня, читайте у зведенні: "Війна — день 244: ЗСУ стримують окупантів на Донбасі і місцями самі наступають".