Українців закликали виїхати із країни на кілька місяців? Що порадив голова ДТЕК

Читать на русском
Автор
12158
Соцсети

Мільйони людей можуть залишитися взимку без світла

Українців закликали по можливості виїхати в іншу країну на наступні три-чотири місяці, щоб зменшити навантаження на енергомережі, які сильно постраждали від російських обстрілів.

Як розповів у коментарі ВВС генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко, окупанти пошкодили практично половину всієї енергетичної інфраструктури нашої країни та мільйони українців залишаються без електрики напередодні зими.

"Якщо є можливість знайти альтернативне місце проживання ще на три-чотири місяці, це дуже допоможе системі", — прокоментував він.

Тимченко наголосив, що з кожним новим обстрілом енергосистема стає все менш надійною, і навіть на економію з боку громадян потужностей задля забезпечення всіх потреб країни не вистачає.

За його словами, зняття навантаження з енергомережі дозволить гарантувати забезпечення електрикою лікарень, де проходить лікування українських захисників.

Він також зазначив, що відновлювати пошкоджену інфраструктуру стає складніше, а тому відключення світла для українців швидше за все стануть тривалішими.

UPD: У відеозаписі інтерв'ю чути, що Тимченко насправді сказав, що він би рекомендував громадянам переїхати до західних областей, проте він підкреслив, що критичної ситуації немає.

Як повідомлялося раніше, за інформацією уряду України ракетні удари росії вивели з ладу приблизно половину всієї енергосистеми, через що для стабілізації ситуації нашій країні необхідна допомога західних партнерів.