В УПЦ МП відповіли на заяву пєскова, який заступився за них

Читать на русском
Автор
2824
Микола Данилевич Новина оновлена 24 листопада 2022, 08:38
Микола Данилевич

Священнослужитель різко висловився про позицію російської сторони як щодо церковних питань, так і щодо багатостраждального Херсону

В УПЦ (Українська православна церква; також досі часто вживається розмовне "Московський патріархат") відреагували на заяву прессекретаря президента росії дмитра пєскова, який назвав обшуки у Києво-Печерській лаврі "війною України з російською православною церквою".

Зокрема, заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ Микола Данилевич, саркастично дав зрозуміти, що не вважає УПЦ "російською церквою", як і місто Херсон "суб'єктом" росії.

"У відповідь на вчорашній коментар пєскова на церковну тему, хотів би зауважити, що УПЦ така ж "російська Церква", як Херсон — "суб'єкт" рф", — наголосив він.

Варто нагадати, що напередодні кремлівський речник дмитро пєсков, коментуючи обшуки у Києво-Печерській Лаврі, назвав перевірку представників Служби безпеки України "черговою ланкою в ланцюзі військових дій проти російської" православ'я", чітко давши зрозуміти, що росія діями української сторони сильно незадоволена.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як у СБУ детально розповіли, що під час обшуків Києво-Печерської Лаври, Корецького жіночого монастиря та кількох храмів Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ МП представниками відомства було знайдено російські рублі, пропагандистську літературу та навіть чоловіка, який може бути причетний до діяльності проросійського інформагентства "Антван".