Соцвиплати для українців: хто може отримати 3400 гривень від Норвегії

Читать на русском
Автор
12516
Соцвиплати українцям
Соцвиплати українцям. Фото Відкриті джерела

50 тисяч українців можуть отримати грошову допомогу

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну нашим громадянам надається допомога, як він нашої держави, так і інших країн та організацій. Чергову грошову допомогу зможуть отримати ще 50 тисяч українців у рамках співробітництва Міністерства соціальної політики України із норвезькою Радою у справах біженців.

Як повідомляється на Урядовому порталі, ці виплати призначені українцям, які раніше подавали заявки через платформу "єДопомога". До списків на фінансову допомогу було включено заявки людей з реєстрацією на тимчасово окупованих територіях. Зазначається, що це вже другий список, наданий Норвезькій раді у справах біженців. Видання "Фокус" повідомляє, що дані громадяни отримають по 3,4 тис. грн.

"Рішення про надання допомоги приймають міжнародні організації. Пріоритетні вразливі групи людей, зокрема внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю, пенсіонери, самотні батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім’ї", — наголосили у відомстві.

Також у повідомленні зазначається, що станом на даний момент українці зареєстрували вже понад 10 мільйонів заявок, у зв’язку з цим зараз збір заявок на платформі "ЄДопомога" для передачі на запит до міжнародних організацій було тимчасово припинено.

Нагадаємо, раніше ми писали, яка категорія пенсіонерів може отримати серйозну надбавку до виплат.

Також ми повідомляли, що українцям розповіли про те, як отримати польську пенсію.