Газовий блекаут: що це таке і чи чекати на нього в Україні

Читать на русском
Автор
4864
Обстріли не зможуть позбавити українців усіх благ цивілізації
Обстріли не зможуть позбавити українців усіх благ цивілізації. Фото Колаж "Телеграфу"

Українські газовики мають певний запас "блакитного палива" у сховищах

Українці, які споживають газ для опалення житла та приготування, будуть забезпечені цією сировиною попри російські обстріли. Хоча країна і готується до найгірших варіантів розвитку подій, директор Асоціації газодобувних компаній Артем Петренко наголошує: газового "блекауту" чекати не потрібно.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "Суспільне". Експерт підкреслив, що навіть при відключеннях електроенергії компанії продовжують працювати, добувають і запасають блакитне паливо, яке потім обов’язково надійде до будинків українців.

За його словами, зараз в Україні достатньо запасів газу, які знаходяться у сховищах під землею. До того ж, їх продовжують поповнювати завдяки активному закачуванню та виробленню. Це відбувається у тих місцях, де безпекова ситуація дозволяє газовикам працювати.

Потреби в електриці фахівці, як і всі довкола, компенсують за допомогою використання генераторів, у тому числі працюючих на дизелі. Поки що для цього є всі можливості.

"Тому всіх заспокою — газ в Україні буде", — додав Артем Петренко, наголосивши, що ця сировина продовжить надходити до споживачів навіть в умовах повного блекауту.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, як за тривалих відключень світла планує працювати банківська система України.

Також ми ділилися порадами щодо того, що варто тримати в будинку на випадок відсутності електрики та газу.