Повний блекаут: Кулеба оцінив загрозу і пояснив, що робитимуть українці

Читать на русском
Автор
2100
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба. Фото Facebook

Нестабільна ситуація не змусить українців виїжджати за межі країни

Сценарій повного блекауту в Україні через російські удари по об’єктах енергосистеми є цілком реалістичним. Проте нестабільна ситуація не призведе до масового виїзду українців із країни.

У такому разі громадяни радше волітимуть переїхати з міст у сільські регіони, де буде можливість опалювати дровами житло і не мерзнути в зимовий період. Про це голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба розповів німецькому виданню ARD.

Він наголосив, що російські атаки по об’єктах енергозбереження ставлять українську владу та народ перед великими проблемами. Щоб впоратися з цим, країні потрібна військова допомога, а крім того — генератори та трансформатори.

Кулеба також в інтерв’ю розповів, що тривалі відключення світла та перебої з опаленням торкнулися його самого. У квартирі глави МЗС не було води та електрики близько 30 годин.

Нагадаємо, раніше в енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли, чому у Києві настільки катастрофічна ситуація зі світлом. На це є три причини.

Також журналісти видання "Телеграф" поспілкувалися з головою правління АТ "Комінбанк" Тетяною Путінцевою та дізналися, чи працюватимуть банки в Україні в умовах блекауту.