Воїни світла: титанічну роботу українських енергетиків показали на відео

Читать на русском
Автор
Відключення світла Новина оновлена 22 грудня 2022, 10:21
Відключення світла. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Українським енергетикам вдалося відновити електропостачання на 78% пошкоджених високовольтних підстанціях

Поки російські окупанти роблять все можливе, щоб занурити Україну в темряву, наші енергетики виконують величезну роботу, намагаючись повернути українцям світло в будинки в найкоротший строк. Сьогодні, 22 грудня, у країні відзначають день наших героїв енергетичного фронту – День енергетика.

З початку повномасштабної війни, після тисячі ракетних ударів і дронів по українських містах, нашими енергетиками було частково відновлено електропостачання на 78% пошкоджених росіянами високовольтних підстанцій та 62% ліній електропередачі. Про це пише "Укренерго".

"Це тисячі елементів складного обладнання та сотні кілометрів проводів, які потрібно з’єднати у потрібних місцях за будь-яких умов, щоб швидко відновити живлення. А це кілометри бездоріжжя, негода, безсонні ночі та ризики обстрілу у будь-який момент", — йдеться у повідомленні.

За цим стоїть щоденна виснажлива робота енергетиків, кожного на своєму місці. Сьогодні вони залишаються єдиними у своїх діях. Їхнє головне завдання — протистояти ворогові на енергетичному фронті та повертати світло до будинків українців якнайшвидше.

Нагадаємо, раніше генеральний директор Yasno Сергій Коваленко пояснив, чому у Києві зараз найважча ситуація зі світлом. За його словами, покращити ситуацію можна, коли закінчать ремонтні роботи і запрацює вся схема перепідключення, але якщо триватимуть обстріли, сценарій буде іншим.