В Україні продовжили відстрочку від мобілізації під час воєнного стану: кого це торкнеться

Читати російською
Автор

Військовозобов’язані, яких забронювали на час мобілізації, отримають автоматичне продовження відстрочки

В Україні продовжили ще на місяць відстрочку від призову тим військовозобов’язаним, яких забронювали на час мобілізації. Таке рішення ухвалив Кабмін, внісши відповідні зміни до постанови від 4 листопада.

Про це повідомив представник Кабміну у парламенті Тарас Мельничук, пише "Я і Закон".

За його словами, міністри внесли зміни до постанови Кабміну від 4 листопада 2022 року №1259 "Про продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації". Таким чином, строки дії нинішніх відстрочок, які ще не закінчилися, продовжуються автоматично на три місяці, згідно з постановою уряду від 03.03.2022 №194 "Деякі питання бронювання військовозобовʼязаних в умовах правового режиму воєнного стану".

Напередодні міністр економіки Юлія Свириденко в інтерв’ю українській редакції Forbes розповіла, що уряд розробляє нову постанову, в рамках якої буде нормований порядок організації бронювання військовозобов’язаних працівників.

Нагадаємо, що бронювати під час мобілізації та воєнного стану можна:

  • співробітників, які працюють в органах влади та інших держорганах,
  • співробітників органів місцевого самоврядування,
  • співробітників, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях, яким встановлені мобілізаційні завдання,
  • співробітників підприємств, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт та надання послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ та інших військових формувань,
  • співробітники підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, які категорії українців не можуть бути призвані до армії. Усього їх 20.