Свято Хрещення: голова ПЦУ Епіфаній провів богослужіння у Києво-Печерській лаврі — повне відео

Читать на русском
Автор
645
Богослужіння Новина оновлена 01 квітня 2023, 09:00
Богослужіння. Фото Телеграф

Літургія розпочалася о 9:00

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній у день Хрещення Господнього, 19 січня, провів богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Віряни сьогодні зібралися на літургію у соборі на 9.00. Після її завершення Єпіфаній здійснив чин великого освячення води. Про це повідомили на сторінці ПЦУ у Facebook.

"Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської лаври Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній після Божественної літургії здійснить також і чин великого освячення води. Присутні зможуть почерпнути освячену воду у святині українського народу — соборному храмі", — раніше йшлося у повідомленні.

Онлайн-трансляцію богослужіння проводили на сторінці в соцмережі ПЦУ.

На сторінці Православної церкви України також зазначили, що на знак оновлення та очищення у свято Богоявлення Церкву звершують Чин великого освячення води, закликаючи на водне єство благодать Святого Духа.

"Нехай води українського Йордану освятять кожен куточок нашої Батьківщини, щоб швидше наша земля перестала бачити сліди крові та страждань від війни. Слава Ісусу Христу!", — Наголосили в ПЦУ.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповів про те, які існують заборони на Хрещення Господнє.