"Слуга народу" обізвав Данілова через слова про мобілізацію

Читать на русском
Автор

Нардепа обурили слова Данілова

Народний депутат від "Слуги народу" Георгій Мазурашу на своїй сторінці в соціальній мережі назвав секретаря РНБО Олексія Данілова брехливим і фальшивим чиновником через його слова про мобілізацію в нашій країні.

Скандал спалахнув після коментарів Данілова в ефірі телемарафону про те, як відбувається мобілізація в Україні. Він наголосив, що ворог запускає мережею велику кількість фейкових відео, де нібито в Україні силоміць забирають військовозобов’язаних.

"Одна із ситуацій була, про яку нам доповідав в.о. міністра внутрішніх справ Ігор Клименко, коли брали людину, яка скоїла тяжкий злочин… тому поряд були автоматники. Якщо я не помиляюся, це було вбивство. Російська пропаганда все перекрутила нібито у нас таким чином забирають наших військовозобов’язаних", — сказав Данілов.

Своєю чергою "слуга" Георгій Мазурашу на сторінці у Facebook різко відреагував на висловлювання Данілова про те, що "мобілізація відбувається спокійно та виважено".

"Які ж фальшиві та брехливі у нас чиновники. Чи, може, ізольовані/відірвані від реалій?", — написав народний депутат у соцмережі.

У коментарях під постом народного обранця дехто зазначив, що справді різні відео із затриманнями злочинців росіяни видають у мережі за нібито "методи мобілізації в Україні".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в мережі з’явилися кадри, на яких співробітники комунальних служб розносять повістки. Адвокат Олександр Заруцький та правозахисник Едуард Багіров розповіли, чи законні їхні дії.

Додамо, що повістка не означає відправлення до армії, найчастіше їх метою є уточнення даних про військовозобов'язаних. Тобто чоловіки можуть отримати повістку, але не мобілізаційний припис.