Сьогодні звільнять все керівництво української митниці - Арахамія

Читать на русском
Автор
8767
Кадрові зміни анонсував голова президентської партії
Кадрові зміни анонсував голова президентської партії. Фото Колаж "Телеграфу"

Під "удар" попадуть усі без виключення

Окрім обшуків, які сьогодні проводяться в одіозного бізнесмена Ігоря Коломойського, колишнього голови МВС України Авакова та нардепа Столара, планується ще й низка гучних кадрових змін. Зокрема, свої посади залишить усе без винятку керівництво Митниці.

Про це у середу, 1 лютого, у своєму Telegram повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, анонсувавши й певні "весняні посадки". Також він досить різко зауважив, що під час війни країна буде змінюватися, а якщо хтось до цих змін не готовий, то держава сама прийде і допоможе в цьому.

"Буду інформувати громадськість про анонсовані весняні посадки. Сьогодні: обшуки у Податковій, вручення повідомлень про підозру високопосадовцям Міністерства оборони, обшуки у Коломойського по "Укрнафті", ціла серія негласних слідчих дій, обшуки у Авакова, обшуки у Столара, звільнення всього керівного складу Митниці. Країна під час війни буде змінюватися. Якщо хтось не готовий до змін, то держава сама прийде і допоможе їм змінитися", — написав Арахамія.

Своєю чергою народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що тимчасово виконуючим обов'язки керівника митниці буде заступник нинішнього очільника Сергій Звягінцев.

Крім того, звільнення всього керівного складу Митниці у своєму Telegram пізніше підтвердив і нардеп Ярослав Железняк:

"Так — звільняють головний склад митниці. В.о. буде поки один з заступників: Сергій Звягінцев," — написав він.

Раніше "Телеграф" повідомляв, після скандалу навколо закупівель Міністерства борони України Офіс генерального прокурора повідомив про підозру одразу кільком топчиновникам відомства. Зокрема, мова йде про вже звільненого Богдана Хмельницького, ексзаступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова та заступника держпідприємства "Промоборонекспорт" Володимира Терещенка.