Росіяни знову завдали потужного удару по Краматорську: подробиці та відео (оновлено)

Читать на русском
Автор
1965
Ракетний удар по Краматорську 2 лютого
Ракетний удар по Краматорську 2 лютого. Фото Донецька ОВА

Очевидці показали, що зараз відбувається у місті

Після вчорашнього влучання ракети в житловий будинок у Краматорську російські окупанти знову обстріляли місто. 2 лютого у центрі знову пролунали вибухи. "Телеграф" розповість про те, що відомо зараз.

Так, приблизно о 12:30 мер Краматорська Олександр Гончаренко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що загарбники завдали чергового удару по місту. За його словами, це сталося неподалік місця вчорашнього "прильоту".

Міський голова закликає місцевих жителів заради власної безпеки залишатися в укриттях до закінчення сигналу повітряної тривоги.

Водночас в одному з пабліків вже було опубліковано відео, зроблене в Краматорську після ворожого "прильоту". На кадрах видно, як над містом здіймаються клуби диму.

На опублікованому в мережі відео видно, що від ракетного удару постраждали кілька людей. Їм надають допомогу українські військові.

Згодом з’явилася інформація від Донецької обласної військової адміністрації. Її голова Павло Кириленко повідомив про те, що щонайменше 5 людей поранено внаслідок сьогоднішнього ракетного удару по Краматорську. Водночас було пошкоджено 13 двоповерхівок, 3 чотириповерхівки, дитячу поліклініку та школу, гаражі та автомобілі.

Ракетний удар по Краматорську 2 лютого

На цей момент на місці працюють правоохоронці, рятувальники та комунальні служби.

Ракетний удар по Краматорську 2 лютого

"Окупанти не дадуть спокою Донеччині, поки ми не виженемо їх з нашої землі. На той час усі цивільні повинні евакуюватися з області – це питання життя і смерті. Росіяни щодня підтверджують свій статус терористів. Як терористи будуть і покарані!", — зазначив Кириленко.

Ракетний удар по Краматорську 2 лютого

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що внаслідок влучання ворожої ракети в житловий будинок у Краматорську 1 лютого загинуло троє людей і ще 18 отримали різні травми. Через деякий час після події російський пропагандист володимир романов спробував виправдати дії росіян, "пояснивши", що вони нібито цілилися не по мирних жителів, а бійцях ЗСУ.