Прокурор Києва, який сперечався із дружиною через ніс, відзначив Новий рік за кордоном: що дізналися журналісти

Читать на русском
Автор
1235
Олег Кіпер двічі за війну виїжджав із України
Олег Кіпер двічі за війну виїжджав із України. Фото Відкриті джерела

Прокурор Києва відмовився говорити, де провів новорічну відпустку

Головний прокурор Києва Олег Кіпер їздив у грудні минулого року у відпустку за кордон. Згідно з документами, він провів у невстановленій країні 10 днів. Відомий прокурор тим, що кілька років тому "бився за новий ніс" зі своєю дружиною.

Про це йдеться у розслідуванні "Схем". З України керівник Київської міськпрокуратри виїхав 29 грудня, а повернувся до країни 8 січня 2023 року.

Поїздку прокурор підтвердив, сказавши, що їздив за "сімейними обставинами". Подробиці розповідати він відмовився, зокрема не став називати країну, в яку їздив відпочивати.

"Наприкінці грудня 2022 р. у зв’язку з сімейними обставинами та необхідністю виїзду за кордон мною була подана заява про надання мені відпустки з можливістю виїзду за кордон. Всі документи про право виїзду за кордон були надані компетентним органам для розгляду та після їх вивчення та з’ясування підстав, ними було надано відповідний дозвіл", — сказано у відповіді Олега Кіпера.

Причину, через яку головний прокурор Києва не став розкривати країну відпочинку, він назвав "міркуваннями безпеки" — його дружина влітку 2022 року змінила російське громадянство на українське. У зв’язку з цим він не захотів називати країну, в якій зараз проживає його дружина і дитина. Але на офіційних російських держпорталах паспорт Ірини Кіпер (дружини прокурора) все ще відображається як дійсний. Також є ідентифікаційний код, який досі не анульований. За всіма подробицями генпрокурор попросив звертатися до Державної міграційної служби України.

Також він розповів журналістам, що двічі за час війни виїжджав за кордон у відпустку. Перший раз був у серпні 2022 року для лікування у Відні. На підтвердження своїх слів він надав журналістам квитанцію про оплату медичних послуг в одній із віденських приватних клінік на суму 1,5 тисячі євро.

У 2015 році вийшов епізод ток-шоу "Говорить Україна" за участю Олега Кіпера та його дружини під назвою "Битва за новий ніс". Глава київської міськпрокуратури сказав в ефірі всеукраїнського телеканалу, що у нього "ідеальний ніс", через що дружина на його фоні почала соромитися своєї зовнішності.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що український суддя потрапив у скандал через відпочинок у Москві. Більше того, у його сім’ї знайшли житло в окупованому Криму.