"Розширили географію": у Мінцифрі розповіли, де українці можуть отримати LED-лампочки

Читать на русском
Автор
LED-лампи
LED-лампи

Вже понад мільйон українців замовили обмін ламп розжарювання на LED-лампи через Дію

В Україні розширюють географію послуг з обміну ламп розжарення на енергозберігаючі LED-лампи через додаток "Дія". Проект із заміни лампочок стартував у нашій країні наприкінці січня цього року.

Наразі мають можливість отримати LED-лампи у всіх містах та селищах міського типу, окрім Дніпропетровської та Донецької областей. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, у цих двох областях послуга також буде доступною. Станеться це вже цього тижня – 9 лютого.

Федоров підкреслив, що через трохи більше як тиждень зі старту проекту вже понад мільйон українців замовили обмін ламп розжарювання на LED-лампи через "Дію". Він подякував кожному за внесок в енергетичну безпеку України.

Зазначимо, що масштабний проект підтримки Європейського Союзу щодо безкоштовної заміни ламп розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи стартував в Україні 30 січня. Проект спрямований на зниження споживання електроенергії до 10% у моменти сильного навантаження.

Нагадаємо, раніше колишній міністр енергетики України Іван Плачков в інтерв’ю "Телеграфу" розповів, де в Україні найсильніша зараз проблема з електроенергією.