"Забула" про будинок у Підмосков'ї: НАБУ повідомило про підозру українському нардепу

Читать на русском
Автор
8791
Нардеп від ОПЗЖ Наталія Королевська
Нардеп від ОПЗЖ Наталія Королевська. Фото Відкриті джерела

Нардеп не задекларувала нерухомість під Києвом та у росії

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою повідомили про підозру чинній народній депутаці ІХ скликання. Ймовірно, йдеться про Наталю Королевську від забороненої в Україні партії ОПЗЖ.

Подробиці розповіли на порталі НАБУ, а ім’я назвали у Telegram-каналі ГО Transparency International Ukraine. Народну обраницю підозрюють у недекларуванні майна на суму понад 4 млн гривень.

За версією слідства, чинна народна депутатка не задекларувала дві земельні ділянки у Київській області загальною площею 0,8 га та вартістю понад 2,5 млн. гривень. Як з’ясували журналісти "Грошей" у 2021 році, будинок народної депутатки розташований на Обухівській трасі під Києвом. Також депутатка "забула" про те, що володіє майном у Московській області – будинком 120,1 кв. м та ділянкою площею 1,13 га у Підмосков’ї. Нерухомість у росії вона не вказувала в електронних деклараціях упродовж 16 років — відколи вперше потрапила до Верховної Ради.

За внесення недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік дії нардепки кваліфікували за ч.1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ). Оскільки місцезнаходження Наталії Королевської наразі не встановлено, про підозру їй повідомили у порядку ст. 135 ст. 278 КПК України, тобто заочно.

За даними екс-нардепа Борислава Берези, Королевська з чоловіком зараз мешкає в Дубаї і вже оформила там посвідку на проживання.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у брата Андрія Єрмака знайшли елітну нерухомість та автопарк. Усі покупки були зроблені під час війни.