"ЧВК Редан" наступає на Україну: у поліції кажуть уже про десятки зібрань молоді

Читать на русском
Автор
4976
Правоохоронці затримують підлітків із"ЧВК Редан"
Правоохоронці затримують підлітків із"ЧВК Редан". Фото Поліція Харківської області

Поліцейські по всій країні запобігають сутичкам підлітків

По українських містах продовжує активно поширюватися новий підлітковий рух із росії ПВК "Редан", чиї послідовники були помічені у масових заворушеннях. Наразі зафіксовано вже десятки таких зібрань молоді, але правоохоронці тримають ситуацію під контролем.

Про це повідомив заступник начальника Управління ювенальної превенції Нацполіції Ярослав Шанько, передає Укрінформ.

"Станом на сьогоднішній ранок (1 березня — Ред.) вже відбулося 41 зібрання молоді у різних регіонах держави. Утім, поліція оперативно спрацювала і не допустила жодних сутичок між молоддю. До управлінь та відділів поліції було запрошено майже 800 осіб, більшість з яких – це неповнолітні", – каже поліцейський.

До сьогодні правоохоронці заблокували вже близько 20 каналів, пов’язаних із "ЧВК Редан", які активно створюються в соцмережах. Шанько зазначив, що ці пабліки були створені саме для розкручування цього руху та дестабілізації ситуації у країні.

"І наразі оперативники кіберполіції та інших оперативних підрозділів встановлюють джерела фінансування та організаторів саме цих каналів, аби не дати ворогу успішно провести цю інформаційну (операцію. – Ред.)", — повідомляє поліція.

За його словами, з учасниками цих зібрань і їхніми батьками проводиться профілактична робота – їм роз’яснюють, що за ті чи інші дії може настати як кримінальна, так і адміністративна відповідальність.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що звідки взявся агресивний російський рух "ЧВК Редан" в Україні.

Також ми повідомляли про те, що соціальний психолог пояснив, чому "ЧВК Редан" дуже небезпечний і як з ним боротися.