Відповідальність за стрілянину на Брянщині взяв на себе "Російський Добровольчий Корпус" (відео)

Читать на русском
Автор
6895
Бійці "Російського Добровольчого Корпусу"
Бійці "Російського Добровольчого Корпусу". Фото Скриншот

Відповідальність на себе взяв підрозділ добровольців з рф

З'явилися нові подробиці інциденту у Брянській області, куди, за даними російської пропаганди нібито проникла українська ДРГ. Однак згодом відповідальність на себе взяв "Російський добровольчий кКорпус" — підрозділ російських добровольців, які воюють на боці України.

Відео опублікували в їхньому офіційному каналі в Telegram. Там стверджують, що перейшли кордон рф і України. Чоловіки на відео заявляють, що прийшли на Брянщину, щоб показати співвітчизникам, що надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом. За їхніми словами, незабаром вони опублікують велике відео про цю операцію:

"Прямо зараз на всіх інтернет-ресурсах ви можете побачити новини про "українські ДРГ", які вбили дітей, взяли заручників, але водночас спішно пішли геть і таке інше. Все це брехня кремлівських пропагандистів. "Російський Добровольчий Корпус" прийшов до Брянської області, щоб показати співвітчизникам, що надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляє видання DW, "Російський Добровольчий Корпус" (РДК) офіційно оформився у серпні 2022, хоча ідея створення з'явилася одразу після російського вторгнення в Україну. На відміну від "Легіону "Свобода Росії"" — РДК складається не з полонених, а добровольців, які самі приїхали долучитися до боротьби проти путінського режиму.

Співзасновник РДК — відомий у праворадикальному середовищі бізнесмен Денис Капустін (використовує псевдонім Денис Нікітін) стверджує, що з кінця 2022 року підрозділ воює у складі ЗСУ. Кількість бійців тримається в секреті, але один із них, із позивним "Кардинал" запевнив, що РДК може виконувати завдання ротного рівня, а рота має до 150 бійців. Як встановили журналісти, вищезгаданий Денис Капустін є на відео, знятому сьогодні на Брянщині.

Нагадаємо, близько 11:30 росіяни заявили, що у прикордонні села Сушани та Любечани зайшли близько 50 озброєних людей, яких пропагандисти назвали українською ДРГ. За цими ж "даними", ДРГ взяла заручників, підірвала газорозподільну станцію та навіть розстріляла шкільний автобус. Нібито загинула 10-річна дівчинка.

Щоправда, після того, як місцева влада заявила, що всі школи на дистанційному навчанні, фейк про автобус довелося спростовувати. Водночас в оперативному командуванні ЗСУ "Північ" заявили, що нічого не знають про інциденти у прикордонних районах росії. Тим часом у Кремлі теж відреагували на інцидент.