В Україні змінять тарифи на електроенергію: названо строки

Читать на русском
Автор
30814
Тарифи на світло в Україні можуть зрости навесні
Тарифи на світло в Україні можуть зрости навесні. Фото Ілюстративне фото

Перед підвищенням тарифів враховуватимуть потреби малозабезпечених українців і тих, хто сильно постраждав через війну

Рішення про перегляд тарифів на електроенергію для населення буде ухвалено після закінчення поточного опалювального сезону, не раніше. Міненерго спільно з НКРЕКУ та Мінсоцполітики розглядають кілька варіантів.

Про це повідомили у прес-службі Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ). Фахівці можуть модифікувати систему субсидій, або встановити різні тарифи для споживачів.

"Наразі в уряді разом з Міненерго, НКРЕКУ та Мінсоцполітики працюють одразу кілька робочих груп, які розглядають різні варіанти перегляду тарифу. Одна з них передбачає модифікацію діючої системи субсидій, інша – різні тарифи залежно від обсягів споживання. Фінальне рішення про тарифи населення прийматиме уряд. І це станеться не раніше, ніж за місяць-два, вже після закінчення цього опалювального сезону", — сказано в повідомленні.

Голова НКРЕКУ Костянтин Ущаповський зазначив, що тарифи коригуватимуть з урахуванням інтересів населення, зокрема малозахищених верств. Крім того, враховуватимуться потреби тих громадян, які найсильніше постраждали через війну і не можуть платити за високими тарифами.

"Головне тут – забезпечити відкритість та прозорість процесу перегляду тарифів на електроенергію. Війна нас змінила, ми вже готові платити за електроенергію за справедливою ціною. І зараз дуже важливо, щоб зробити цю ціну справді справедливою", — зауважив Ущаповський.

Крім того, Україні вдалося успішно пройти зиму та опалювальний сезон, попри значні втрати в енергетичному секторі. Вже зараз наша країна готується до нового опалювального сезону.

"Вже зараз потрібно готуватися до наступного опалювального сезону та відновлювати знищене. І нам потрібно думати, як діяти далі, за які кошти відновлювати. Адже війна триває. Окрім міжнародної допомоги, основним джерелом коштів для цього мають стати кошти, закладені у тариф на електроенергію для населення, яке не переглядалося з 2017 року", — додав глава НКРЕКУ.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, чи піднімуть в Україні тарифи на воду.